Beograd

Direktno.rs

14. 07. 2021. 20:01 1

Stanari Bloka 37 nastavili proteste

Radovi na gradilištu u Bloku 37 jutros su nastavljeni, te su se stanari večeras ponovo okupili kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo, jer su bageri nastavili sa radovima na izgradnji, čime je prekršen dogovor da ni jedna ni druga strana neće raditi ništa dok se ne dođe do zajedničkog rešenja.

Na protestu su cele porodice sa decom i psima, izneti su zvučnici i pušta se muzika.

- Posle održana dva sastanka sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, niko nam se od nadležnih više nije obratio. Naš pravni tim je uložio žalbe i priložio dokumentaciju koja ukazuje na sve propuste u vezi sa gradnjom poslovne zgrade u našem bloku. Rok za odgovor nije istekao - saopštavaju iz Blok 37 Zajedničke akcije na Tviteru.

Oni dodaju da na gradilištu u Bloku 37 od jutros opet rade mašine, čime je prekršen dogovor sa Gradom da nijedna strana ništa neće preduzimati dok se ne nađe rešenje sa kojim bi svi bili saglasni.

Protest je bio zakazan za 19 sati, zbog velikih vrućina, a zbog nastavka radova na izgradnji poslovne zgrade na mestu na kojem oni smatraju da treba da bude zelena površina.

Tridesetak stanara pokušalo je jutros da blokira mašine, potvrdili su predstavnici stanara, koji su do sada poštovali dogovor sa gradom da se ne okupljaju dok traju pregovori sa investitorom i gradskom upravom.

Kako je rekao jedan od stanara, „čudno je da su radovi pokrenuti danas, kada je na snazi crveni meteo alarm zbog izuzetno visoke temperature“.

Stanari Bloka 37 protestuju zato što smatraju da bi im izgradnja poslovne zgrade uz sam Bulevar Milutina Milankovića značajno umanjila kvalitet života, dok je investitor, austrijska kompanija Durst, nekoliko puta saopštila da ima sve dozvole za nastavak radova, što je potvrdio i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Na poslednjem sastanku, kome su 23. juna prisustvovali predstavnici stanara, investitora i grada Beograda, investitor je ponudio da smanji spratnost zgrade, u skladu sa ubranističkim planom iz 2016. godine, uz uslov da ga za razliku u kvadraturi obešteti Grad Beograd.

- Građani su insistirali da na toj parceli ne bude nikakve komercijalne gradnje, već da ona ostane zelena površina - saopštio je posle sastanka Vesić, uz napomenu da dogovor nije postignut.

On je tada pozvao obe strane da se uzdrže od svih aktivnosti – građane da ne prostestuju, a investitora da ne započinje radove.

Danas se iz gradske uprave niko nije oglasio povodom nastavka radova u bloku. Stanari kažu da nemaju informaciju kakav je stav gradske uprave povodom toga, a naročito Vesića, koji je, kako kažu, bio garant dogovora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati