Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Beograd

M. Z.

08. 06. 2021. 11:43 1

Bara Reva "na udaru" u sredu

"I nakon višednevnih protesta za odbranu Reve, sutra će se na sednici Skupštine grada Beograda usvajati Predlog lokalnog plana upravljanja otpadom grada Beograda, kojim je predviđeno da se odlaganje i tretman građevinskog otpada vrši upravo na Revi. Izgleda da je vlast opet ponizila građane kada je nakon protesta obećala da će Reva ipak biti zaštićena, verujući da građani neće saznati za plan dok ne bude prekasno", upozorila je Ivana Đinđić, potpredsednica Gradskog odbora Demokratske stranke Beograd.

- Kako Strateška procena uticaja lokalnog Plana upravljanja otpadom grada Beograda 2021 – 2030. godine predviđa da se za odlaganje otpada koriste samo one lokacije koje su već korišćene za te namene i do određene mere degradirane, jasno je da su nedavni pokušaji da se Reva koristi za odlaganje građevinskog otpada samo još jedna u nizu obmana vladajuće političke stranke sa ciljem da se zakoni barem zaobiđu, ako ne i zloupotrebe - navoela je Demokratska stranka, dok je Ivana Đinđić zaključila:

- Mi danas branimo Revu, ali i pravo građana da donose odluke, podsećamo na obavezu onih koji su na vlasti da rade u interesu svih nas i poštuju zakone. Demokratska stranka insistira na tome da inspekcijske službe obave svoj posao i otkriju kome pripada odgovornost za zagađenje područja Reve, da se procesuiraju odgovorni i da se propišu jasno definisani uslovi i kriterijumi za lokacije novih deponija u Beogradu i celoj Srbiji - zaključuje Ivana Đinđić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Koaliciono pozorištance

Zoran Živković [21.09.2021.]


Anketa

Ko nosi najskuplju garderobu u SNS?

Rezultati

Video dana

Odlučio je da se p(r)ovuče posle osvajanja trke...