Beograd

R. Ć.

03. 06. 2021. 14:36 27

Vesić 4 godine laže građane Zemuna da će im sanirati kuće (FOTO)

Vrtić u Zemunu u Novogradskoj ulici srušen je 2019. godine, sa najavom da će novi biti napravljen krajem 2020. Kao po običaju, gradske vlasti su ponovo izneverile građane, te je rok za izgradnju probijen, a od vrtića još uvek nema ništa. Osim toga, prema navodima građana, zamenik gradonačelnika Goran Vesić im je obećao sanaciju kuća, čiji su zidovi naprsli zbog pucanja cevi 2018. godine, ali kako ističe jedan od građana kome je kuća urušena Aleksandar Trajković, od sanacije kuća i dalje nema ništa.

Direktno.rs već je 2020. godine pisao o problemu 26 porodica iz Novosadske ulice koje imaju zabranu korišćenja objekata u toj ulici. Građanima su naprsli zidovi na objektima, a krovovi su urušeni. Sve se to dogodilo još 2018. godine, a rešenje problema očito nije ni na vidiku.

Aleksandar Trajković s kojim smo razgovarali i prošle godine o istom problemu smatra da su gradske vlasti, konkretno zamenik gradonačelnika Goran Vesić slagali stanare, obećavši im da će problem biti rešen, što se još nije dogodilo. On ističe da je o problemu pisao i Aleksandru Vučiću.

- Pisao sam i predsedniku, poslao sam mu mejl, oni su mi odgovorili da je to njegova vanustavna nadležnost. Nama je Vesić obećao da će problem rešiti, oni sada rade ulicu i trotoare i rekli su da kada budu radili te radove, da će i naš problem rešiti. Tu 26 porodica ima zabranu korišćenja objekata - ističe Trajković.

Vesić je još 2018. najavio rešenje problema, ističući da će se potruditi barem da nabavi građevinski materijal. 

- Grad i opština trenutno traže zakonski osnov kako da pomognemo stanovnicima u Novogradskog i Dobanovačkoj ulici. Tražimo način da sredstva iz budžeta namenimo za sanaciju privatne svojine, jer nije u pitanju bila elementarna nepogoda, niti su stanari iz socijalno ugroženih kategorija. Nastojaćemo da od ovih sredstava obezbedimo barem građevinski materijal - rekao je tada Vesić. 

- Radimo sve šta možemo, angažovali smo Građevinski fakultet, platili da vam urade projekat sanacije, proglasili vanrednu situaciju samo na tom delu da bismo mogli da vam platimo da se saniraju kuće - rekao je Vesić na Studiju B 2019. godine, odgovarajući na pitanja građana.

Trajković je tražio informaciju od Sektora za vanredne situacije MUP-a, da li je proglašena vanredna situacija na tom delu teritorije gde su kuće urušene i dobio odgovor da nije. Što znači da je Vesić govorio neistinu kada je rekao da je vanredna situacija proglašena.

Obećano - neispunjeno, gotovo po automatizmu glasi formula rada gradskih vlasti. Prošle su već 4 godine od kada su objekti stavljeni van korišćenja, a do rešenja, i pored velikih obećanja, još nije došlo.

Kada će doći i da li će doći, to samo Goran Vesić zna... Probijanje rokova i neispunjena obećanja, to je opis (ne)rada gradskih vlasti na čelu sa de fakto prvim čovekom grada Goranom Vesićem.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati