Beograd

[ Izvor: Nova.rs ]

15. 04. 2021. 18:54 5

"Direktor Čistoće izvlači pare preko kabineta Vesića"

"Malverazcijama u JKP 'Gradska čistoća' nema kraja", tvrdi Željko Veselinović, inače predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga”. Nakon što je otkrio aferu u kojoj je direktor Čistoće, Marko Popadić, plaćao nekadašnjeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviši Kokezi tablet računare po 32.000 evra, ispričao je kako naprednjaci iz pomenutog JKP-a izvlače pare iz budžeta preko kabineta zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

Veselinović ističe da aktivisti Srpske napredne stranke (SNS), zaposlenik u JKP Gradska čistoća, vrše zloupotrebe.

- Marko Popadić, direktor JKP Gradska čistoća, je nevažan igrač. Dobio je takvo mesto preko partije i da bi ubacivao nove ljude. Njemu je jedan od osnovnih poslova izvlačenje novca za te javne nabavke i potpisivanje ugovora. On je potrošna roba i materijal. Glavni saradnici Popadića su Stevica Damnjanović, vlasnik firme "Vatrosprem" i Jasmina Popović - firma "Loteks" - počinje priču Veselinović.

Potom navodi da ćerka Jasmine Popović radi u kabinetu Gorana Vesića, kao njegova veoma bliska saradnica. Preko ćerke vlasnice firme "Loteks" se daju naredbe za nabavke iz pomenutog kabineta, a nabavke onda idu preko mamine firme.

- Nabavke se rade preko, kako sam već naveo, "Vatrosprema", firme Stevice Damnjanovića, a ta kompanija ima još osam ćerki firmi, i preko "Loteksa". To su nabavke od toalet papira do kamiona. "Loteks" je nekada bila Loznici, pa joj je 2012. onemogućeno pravo na rad. Izbrisana je iz registra i onda je počela sa radom u Beogradu. Suprug Jasmine Popović je Zoran Popović, bivši predsednik fudbalskog kluba "Partizan". U vreme kada je on bio predsednik, potpredsednik Crvene zvezde bio je Slaviša Kokeza i svi su se uvezali. E sad, stvar je u tome što je, između ostalog, potpuno protiv zakona da vlasnici budu i direktori firmi, da primaju plate iz budžeta i još da preko svojih firmi organizuju ovakve nabavke. Za JKP Gradska čistoća na godišnjem nivou daje se budžet u visini 35 miliona evra, i to sve odlazi na te nabavke preko njihovih firmi - ističe Veselinović.

U tim nabavkama, kako navodi Željko, ima mnoštvo besmislica koje na kraju, kada se svedu računi koštaju - milione.

- Preko navedenih firmi i ćerki tih firmi, preko kojih ujedno zavaravaju tragove krađe, ima nabavki koje su potpune besmislice. Recimo kao ti tableti o kojima smo pričali. Potom, dali su novac za nadzor deponije u Vinči, a tu ne postoji nikakva ograda, ništa. Taj nadzor može da se stavi na neko drvo u šumi. Potom, ogromne pare su dali za motorole za vozače kamiona. To je van pameti - priča Veselinović za Nova.rs.

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati