Beograd

Direktno.rs

12. 04. 2021. 14:34 10

"Vračar simbol divlje gradnje, poput Kaluđerice"

Narodna stranka saopštila je danas da se u beogradskoj opštini Vračar nelegalna gradnja odvija u „otvorenoj saradnji“ lokalne vlasti i onih koji krše zakone, a da su posledice trajne i gotovo nepopravljive, i da je ta centralna gradska opština postala „simbol divlje gradnje“, poput Kaluđerice.

- Neke ulice su toliko unakažene da su u njima stvoreni "toplotni tuneli" koji život čine nepodnošljivim, leti zbog vrućine i nikakvog protoka vazduha, a zimi zbog pojačanih udara vetra. U Novopazarskoj nema više nijednog drveta, a posledice takve gradnje vidljive su i u Mačvanskkoj, Tamnavskoj, Mome Kapora i Patrijaha Varnave - navodi se u saopštenju Gradskog odbora Narodne stranke Beograd.

U saopštenju se navodi da je u opštini Vračar „na mala vrata uveden institut polulegalne gradnje“, koja se u praksi odvija tako da se gradi dva ili tri sprata više nego što je predviđeno lokacijskom dozvolom za gradnju, i to bez ikakvih pravnih posledica, osim u retkim slučajevima kada to stigne do medija ili kada se prekršioci zakona međusobno sukobe.

- Čak i kada se utvrdi da je prekršena dozvoljena spratnost, to se uvek dogodi sa velikim zakašnjenjem i kada je gotovo nemoguće srušiti divlje izgrađene spratove. U opštini Vračar gotovo da nema objekta u novogradnji koji je u skladu sa lokacijskom dozvolom - navodi se u saopštenju.
- Nema ni govora da je u pitanju samo drskost investitora, nego je potpuno jasno da je reč o koordinisanoj akciji sa nadležnima u opštinskoj i gradskoj upravi - dodaje se.

Gradski odbor Narodne stranke Beograd navodi da su posledice „urbanističkog haosa“ na Vračaru dodatno pogoršale težak problem nedostatka parking mesta u toj opštini.

- Građani Vračara i Beograda zaslužuju administraciju koja će rešavati probleme u interesu stanovnika te opštine i grada, nasuprot onih koji svoje mandate doživljavaju kao priliku za bahato vladanje u korist svojih džepova i partijske kase - navela je Narodna stranka Beograd.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati