Beograd

Direktno.rs

27. 02. 2021. 18:50 3

Dok se Vesić bavi Kopaonikom, u Beogradu korona žurke na sve strane

Na planinama kafići rade do pet ujutru, znači ne radi se o ugostiteljskim objektima u Beogradu. Rešavamo taj problem tako što podnosimo krivične prijave. Ne mogu restorani i kafići u Beogradu ispaštati i plaćati ceh za ono što se radi na planinama van hotelskih objekata – rekao je zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, gostujući pre dva dana na TV Pink. Međutim, zamenik gradonačelnika zaboravio je da pomene gotovo svakodnevne žurke u Beogradu!

- Grad Beograd se protivi skraćenju radnog vremena, jer ne vidimo ni medicinske ni ekonomske razloge da se takva odluka donese - rekao je Vesić.

Prema podacima Turističke organizacije Srbije na dve najposećenije planine, Kopaoniku i Zlatiboru, tokom praznika nalazi se više od 50 hiljada turista. Inspekcija, zbog toga, ljude i neodgovorne ugostitelje juri i na planinama, tvrdi ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Međutim, dok se Vesić bavi Kopaonikom i ostalim planinskim centrima u zemlji, sa kojih ovih dana stižu slike neverovatnih gužvi, ništa bolje stanje nije u srpskoj prestonici, za koju je upravo on zadužen, a u kojoj cvetaju korona žurke.

Tako su komunalna milicija i inspekcijski organi sinoć rasturili još dve velike žurke u Beogradu, organizovane uprkos važećim protivepidemiološkim merama.
Prvi skup, organizovan je u improvizovanom klubu na Starom sajmištu, u kome je negde oko ponoći bilo oko 100 gostiju.

Komunalna milicija je, uz asistenciju policije, noćas oko 1.30, ispraznila klub i pisala novčane kazne svima prisutnima.

Turistička inspekcija Sekretarijata za inspekcijske poslove Beograda je sinoć, tokom kontrole poštovanja radnog vremena, zatekla i 100 gostiju u restoranu koji posluje u okviru jednog hotela na teritoriji opštine Stari grad.

Takođe, sredinom februara ove godine, Komunalna milicija je u klubu nedaleko od Tašmajdana zatekla više od 700 ljudi, a načelnik Komunalne milicije Ivica Divac rekao je da je bila tolika gužva da je ljudima trebalo više od pola sata da napuste lokal.
I dok Vesić sam učestvuje u masovnim skupovima, poput onog prilikom otvaranja spomenika Stefanu Nemanji, našao je za shodno da kritikuje turiste, indirektno, i mnogobrojne žitelje prestonice koji borave u zimskim centrima. Zato i ne čudi sve veći porast korona žurki, jer kad narod vidi kako se vlast ponaša, onda gubi orijentir i ponaša se upravo onako kakav mu se primer i nudi. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati