Beograd

Direktno.rs

25. 01. 2021. 19:19 9

"Dobili prvu bitku": Karići odustali od gradnje na Makišu

"Karići odustaju od izgradnje Tesla grada na glavnom beogradskom vodoizvorištu, samo dva dana nakon pompezne objave vlasti o potpisanom pismu o namerama", kažu iz udruženja građana Bitka za Košutnjak.

Potpredsednik BK grupe Dragomir Karić izjavio je danas da je ta kompanija odustala od gradnje Tesla grada na području Makiškog polja. 

- Naš plan je bio da izgradimo grad u gradu i da stanove prodajemo po ceni od 500-550 evra po kvadratu. Medjutim, nismo naišli na razumevanje. Izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na Makiškom polju neće ugroziti vodoizvorište - rekao je Karić i istakao da BK grupa traži novu lokaciju za gradnju Tesla grada.

Kako navode iz Bitke za Košutnjak, stručni timovi Narodne stranke, Pokreta Slobodna Srbija, Srpskog pokreta Dveri, Građanske platforme i Pokreta Oslobođenje, okupljeni oko odbrane vodoizvorišta u Makišu, nakon mesec dana borbe na unutrašnjem i međunarodnom planu dobili su svoju prvu veliku bitku.

- Ovome je prethodila akcija beskompromisne ekološke koalicije stručnjaka iz više udruženja, pokreta i stranaka, koja je poslala pisma stranim firmama i ambasadama, sa činjenicama i u veoma odlučnom tonu. U pismu smo, osim kriminalne, štetočinske i zagađivačke pozadine projekta, predočili firmama i ambasadama "da ćemo istog trenutka nakon pada korumpirane vlasti poništiti sve ugovore koji počivaju na kriminalu nad građanima i strateškim resursima Srbije" - navode iz udruženja.

Oni poručuju građanima Beograda i Srbije da "neće stati sve dok se ne poništi odluka o ovom kriminalnom planu i linija za metro ne vrati na staru trasu, a prema stvarnim potrebama stanovnika glavnog grada i molimo sve Beograđane da se što masovnije uključe kako bismo dobili rat za našu vodu".  

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati