Beograd

18. 01. 2021. 13:34 0

"Gradska inspekcija nenadležna za gradske garaže"

"Komunalni inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove nema ovlašćenje da izvrši kontrolu u javnoj garaži u Pionirskom parku iz razloga što navedeni prostor nije predviđen za okupljanje većeg broja ljudi, odgovor je Sekretarijata za inspekcijske poslove povodom odborničkog pitanja Milorada Bjedova, o sprovođenju epidemioloških mera.

- Povod za ovo pitanje je bila činjenica da mesecima u gradskoj garaži "Pionirski park" , kojom gazduje Grad Beograd nema sredstava za dezinfekciju, sredstva za pranje ruku, ubrusa za ruke, niti toalet papira. Kako se parkiranje plaća na automatima na ulazu, ni pored automata nema sredstava za dezinfekciju. Garaža ima kapacitet za 461 parking mesta i uvek je gotovo puna, a kroz nju dnevno prođe više hiljada ljudi - izjavio je Bjedov.

- Javno pitamo gradonačelnika Beograda Zorana Radojčića i njegovog zamenika Gorana Vesića: Zašto ne brinete o Beograđanima i njihovim gostima. Kako vas nije sramota da ispod vaših prozora ne poštujete mere u borbi protiv epidemije kovida 19. Ova garaža je potencijalni izvor i drugih zaraza. Pitam gradsko rukovodstvo kako misle da daju primer drugima kada se sami ponašaju suprotno propisanim merama, ali i suprotno poslovnom ponašanju. Reč je o garaži u centru Beograda i ona bi trebalo da bude ogledalo grada.

Bjedov je tražio da se izvrši inspekcijski pregled, po mogućnosti da bude prisutan, a da ga obaveste o rezultatima kontrole. Umesto toga dobio je odgovor da gradska inspekcija nije nadležna za to i da se garaže ne nalaze na spisku objekata koje treba da kontrolišu.

Iz odgovora Sekretarijata za inspekcijske poslove proizilazi da su ugostiteljski objekti, koji možda imaju nekoliko stolova ili mali prodajni objekti veća opasnost za zarazu od kovida 19 nego gradske garaže kroz koje dnevno prođe više hiljada ljudi, odnosno toaleti i naplatna mesta, na kojima se često čeka u redu, bez sredstava za dezinfekciju. 

- Proverili smo stanje u garaži Pionirski park na dan dobijanja obaveštenja (16. januara 2021) Problem je rešen na sledeći način - toaleti su zaključani! Na naplatnim mestima nema sredstava za dezinfekciju - saopštavaju iz Pokreta za preokret.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati