Beograd

V. T.

16. 01. 2021. 20:17 12

Haos u Urgentnom centru, pacijenti na prijem čekaju satima

Čekaonice u Urgentnom centru su prepune, a čak i pacijenti koji su hitni slučajevi sa dijabetesom na pregled i pomoć čekaju i po nekoliko sati!

Kako javlja čitalac Direktno.rs, hitni i ozbiljni slučajevi se ne zbrinjavaju odmah, već se na pregled i pomoć čeka satima. Č. V. ima dijabetes i zbog toga je prvo upućen na VMA, gde je naišao na ogroman broj pacijenata u čekaonici.

Na njegovu primedbu da je hitan slučaj, rekli su mu da ljudi čekaju tri do četiri sata i da tek tada dolaze na red za pregled. Nakon što je shvatio da će na red doći tek oko jedan ujutru i posle dva sata provedenih u čekaonici, otišao je u Urgentni centar, gde je situacija bila još gora.

Čekaonica na spratu u Urgentnom centru, sudeći i prema fotografijama, prepuna je pacijenata koji čekaju na preglede, a u hodnik koji vodi iz čekaonice od gužve ne može ni da se uđe.

- Šećer mi je jutros pre doručka bio 27, a normalna vrednost je od 2 do 6. Kada dođe do 30 nastupa smrt. Više ne znam kome da se obratim, gde da odem i kako da promenim terapiju koja očigledno ne deluje - kaže Č. V i dodaje da već treći dan ne može da dođe do ambulante, a kamoli stacionarnog lečenja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati