Beograd

[ Izvor: Beta ]

15. 01. 2021. 13:29 6

"Vlast Beograda sprečava vraćanje Zemunske sinagoge Jevrejskoj opštini"

Predsednik Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović je danas pozvao gradsku vlast Beograda da ne sprečava sprovođenje odluke o vraćanju Zemunske sinagoge Jevrejskoj opštini Zemun.

Jovanović je u pisanoj izjavi naveo da je Vrhovni kasacioni sud potvrdio takvu odluku Agencije za restituciju, ali je gradski pravobranilac uputio zahtev tom sudu da preispita tu odluku.

- To je nepošten i nerazuman čin prema verskoj zajednici koja je pretrpela ogromnu golgotu u modernoj istoriji - ukazao je Jovanović.
- Zdanje hrama u kojem je nekada služio čuveni rabin Alkalaj, treba predati Jevrejskoj opštini Zemun, što su već potvrdili državni i sudski organi naše zemlje. Jedino gradska uprava na čelu sa Goranom Vesićem opstruira ovaj postupak, čime se čini nepravda prema najmanjoj i najugroženijoj verskoj zajednici Beograda, koja ima značajnu ulogu u istoriji Zemuna i čitavog Beograda - rekao je Jovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati