Beograd

V. T.

11. 01. 2021. 20:42 1

Na RTS se posle TRI GODINE čula druga strana (VIDEO)

Da nema objektivnih razloga za novo poskupljenje vode - nije informacija koju očekujemo da čujemo na RTS-u. Ipak, posle dužeg vremena, u novinarskom prilogu na ovoj televiziji, čula se i suprotna strana.

- U Centru za lokalnu samoupravu smatraju da nema razloga za poskupljenje, jer Beograd je jedini grad u Evropi sa dve međunarodne reke i taj resurs mora biti raspoloživ i dostupan svima po najnižoj ceni. Dodaju i da je nejasno zašto cenu podiže komunalno preduzeće koje je do sada ostvarivalo dobit - informacija je koja se mogla čuti u prilogu u emisiji Beogradska hronika.

Tim povodom se na Tviteru oglasio Nikola Jovanović, čiji se glas danas čuo na RTS-u.

- JKP Beogradski vodovod objašnjava da je normalno da voda poskupljuje, iako imaju neto dobit svake godine. Njima je normalno i da se ugrožavaju rečni bunari u Makišu, tako da ne bih više o njima. Posle samo tri godine u Beogradskoj hronici na RTS-u čuo se i drugačiji stav - napisao je osnivač Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

Jovanović je za RTS naveo da je poskupljenjima Beograd ušao u neki evropski prosek, ali da smatra da je ovo nepotrebno s obzirom da ima ogromne resurse vode.

- Pritom Beogradski vodovod i kanalizacija svake godine imaju neto dobit koja je iznosila 19 miliona dinara u 2019. godini. Tako da nema ekonomskih razloga da cena vode raste u Beogradu. Razlog može biti eventualno to što će se graditi reni bunari na Velikom ratnom ostrvu, što se opet ne bi moralo desiti kad bi se očuvali reni bunari u Makišu i oni se ne smeju ugrožavati - rekao je Jovanović.

Vladimir Šabot iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" naveo kako je ovo minimalno poskupljenje od pet odsto i prvo od 2016. godine, te da će račun za potrošnju vode u jednoj četvoročlanoj porodici biti skuplji za 80 dinara.

Uglavnom bi se samo mišljenje da je poskupljenje struje opravdano moglo čuti na RTS-u, ali sada se čulo i suprotno. Još kada bi RTS izveštavao ovako objektivno svaki dan, gde bi nam bio kraj.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati