Beograd

M. T.

13. 01. 2021. 06:00 4

OVCE GA PROSLAVILE Suprug SNS funkcionerke avanzovao do predsednika suda!

Nebojša Vasić, sudija Osnovnog suda u Mladenovcu, javnosti poznat po presudi zbog slike tora ovaca ispred transparenta "Skupština opštine Mladenovac", koju je Viši sud poništio, i suprug lokalne funkcionerke vladajuće Srpske napredne stranke, nedavno je izabran za peredsednika tog suda!

Prvostepenu presudu po kojoj su administratori Fejsbuk stranice "Alo Mladenovac", Mirjana Ilić i Dejan Janjić kažnjeni sa po 3.000 dinara, zbog objavljivanja sporne fotografije, koja je prethodno dugo bila "okačena" i na zvaničnoj internet prezentaciji SO Mladenovac, sudija Vasić je doneo u leto 2019. godine.

Sudskom postupku je prethodilo "uvreda" koju su "osećali" odbornici iz redova SNS-a, zbog fotografije koja je inače, snimljena na mladenovačkom vašaru stočarstva. 
 
Odluka o tome da li je fotografija zaista bila uvredljiva pala je u ruke, reklo bi se "stranačkog zeta", sudije Vasića. Naime, njegova supruga Suzana Vasić u to vreme, ne samo da je imala člansku kartu SNS-a, već je bila i opštinska funkcionerka, i članica Veća gradske opštine Mladenovac. Vasić je, kako se i očekivalo, presudio u korist naprednjaka. Ona je i sada deo vlasti u ovoj opštini. 


Tačnije administratori Fejsbuk stranice, Mirjana Ilić i Dejan Janjić su, kako je bilo navedeno u prvostepenoj presudi, prekršili Krivični zakon i i kažnjeni su "opomenom" za krivično delo uvrede, sa po 3.000 dinara. Njih dvoje su se žalili višoj sudskoj instanci, pa je nekoliko meseci kasnije Viši sud preinačio presudu Osnovnog suda u Mladenovcu, koju je doneo sudija Nebojša Vasić i pravosnažno ih oslobodio krivice. Verovatno da u veću, koje je sudilo po zakonu, nije bilo zetova i snajki funkcionera SNS-a. 

 
Ipak, ni to što mu je viša sudska instanca oborila jednu od možda važnijih presuda u karijeri, nije uzeto za zlo sudiji Vasiću, pa ga je Visoki savet sudstva, na sednici 16. decembra prošle godine, izabrao za predsednika Osnovnog suda u Mladenovcu. 
Njegovim izborom, nažalost samo je dokazana sprega nosioca sudskih funkcija sa vlašću, pa makar i na lokalnom nivou. 
 
U međuvremenu, Vasićeva supruga Suzana nije otišla stepenicu više u naprednjačkoj hijerarhiji, ali je, posle lokalnih izbora prošle godina, ostala član Veća gradske opštine Mladenovac. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati