Beograd

Direktno.rs

24. 11. 2020. 11:01 4

Poštujte mere! Građani, pazite da se ne zarazite u METROU

Stroga kontrola obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, u koje, svakako, spada i metro, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila, jedna je od novih mera Kriznog štaba, koju je usvojila Vlada Srbije. Kako JKP "Beogradski metro i voz" posluje veoma uspešno, jer je završilo prošlu godinu sa dobitkom od 97,7 miliona dinara, i već upravlja saobraćajem vozova u metro sistemu, postavlja se pitanje, kako usvojene mere Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa, utiču na rad i poslovanje ovog preduzeća?

Kako je gradski prevoz jedno od glavnih mesta prenošenja virusa nadležni su stalno, pored nošenja maske, apelovali i na kontrolu sprovođenja ove mere.

Sada će i gradski prevoz pretrpeti izmene, jer će broj putnika biti ograničen, te će morati da se obezbede i dodatna vozila kako se ne bi stvarale gužve.

- Pojačaćemo gradski prevoz da bi bile manje gužve, kada se popuni gradski prevoz do 50 odsto putnika, neće stajati na stanici, dok se ne raščisti gužva - najavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, na šta je reagovao doktor Zoran Radojičić, gradonačenik Beograda i poklopio ga.

Gradski saobraćaj neće biti obustavljen, a produžava se vreme takozvanog špica kada će biti povećan broj vozila. Umesto dosadašnjeg špica koji je trajao od 15 do 17 časova, kada je uključivan maksimalan broj vozila, ubuduće će biti produžen i trajaće od 15 do 20 časova.

Gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić, posle sednice gradskog Kriznog štaba, rekao je da je dogovoreno da 15 patrola komunalne milicije obilazi mesta gde su najveće gužve i apelovao je na sugrađane da što manje koriste javni prevoz.

Građani koji su navikli da koriste usluge JKP "Beogradski metro i voz", pogotovo na liniji Železnik - Mirijevo, pitaju se, pošto ih o tome ne obaveštavaju režimski mediji, koje će biti radno vreme metroa, da li će raditi do 18, 21 sati ili će nastaviti da rade po starom, celu noć?!

Sledeći problem koji brine građane je i organizacija prevoza, odnosno, da li će, kako je najavljeno, u saobraćaj biti uključeno više metro vozova? S obzirom na svakodnevne gužve na (zamišljenim) metro linijama u prestonici, zabrinuti su i u vezi održavanje fizičke distance i striktnog nošenja maski u vagonima metroa.

Podsetimo, uoči gradskih izbora 2018. godine, kandidati za odbornike na listi "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" vozili su se trasom prve linije metroa. Pored Siniše Malog, trasom metroa provozali su se i prvi na listi dr Zoran Radojičić, sada gradonačelnik Beograda, kao i kandidati za odbornike Goran Grbović, Milan Gurović, Žika Nikolić... 

U isto vreme, kandidatkinja na istoimenoj izbornoj listi, Aja Jung, kupila je kartu za vožnju metroom.

- Biće veća dostupnost kulturnim sadržajima i mogućnost da dođete do Narodnog muzeja, Kolarca, koncerata i brojnih pozorišta i galerija - rekla je tada.

Građani, izvolite u metro. S maskom, podrazumeva se.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati