Beograd

Direktno.rs

24. 11. 2020. 06:52 11

"Zadnja vrata, majstore": Neviđena glupost Lončara

Zamislite da uđete u autobus koji nakon što se popuni pola kapaciteta ne staje na sledećoj stanici. Život bi bio jedna nepresušna avantura i svaki dan bismo igrali igru "u kom delu Beograda ću završiti".

Iako zvuči zanimljivo, ipak nije najpametnije rešenje za prestonicu u kojoj živi dva miliona stanovnika. Nije zapravo rešenje ni za prigradsko naselje, ali jeste plan koji je izneo ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

- Pojačaćemo gradski prevoz da bi bile manje gužve. Kada se popuni gradski prevoz do 50 procenata putnika, neće stajati na sledećoj stanici, ići će dalje. Naravno, podrazumeva se da svi nose maske u gradskom prevozu - kazao je Lončar pre tri dana.

Ko bi kontrolisao da li je zaista 50 odsto kapaciteta popunjeno? Ko će da odredi na kojoj stanici će se stajati i kako sprečiti ljude da izađu iz ili uđu u autobus? Nakon ove najave ministra bilo je toliko mnogo pitanja, a tako malo odgovora.

Jedno je jasno, ovakva "rešenja" mogu se čuti kada neko ko nije stručan za nešto to pokuša da bude. Kolege iz beogradskog Kriznog štaba juče su nakon burnih reakcija javnosti ispravile grešku ministra i najavile nove mere za gradski prevoz.

Umesto dosadašnjeg špica koji je trajao od 15 do 17 časova, kada je uključivan maksimalan broj vozila, ubuduće će biti produžen i trajaće od 15 do 20 časova. U tom periodu će biti uključeno i 236 vozila više od uobičajenog broja.

Iako je ideja ministra Lončara veoma inovativna i zanimljiva, dobro je da i pored "najvećih stručnjaka u našoj zemlji" ipak postoji neko stručniji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati