Beograd

Direktno.rs

31. 10. 2020. 16:38 3

Poreska zatvorila "Mali Kalenić", vlasnica tvrdi da je prijava radnice bila u proceduri

Ovaj objekat je privremeno zatvoren zbog nezakonitog angažovanja radnika. Neprijavljivanje je vid eksploatacije radnika. Prijavite radnike - obaveštenje je koje je osvanulo na čuvenoj prodavnici voća i povrća "Mali Kalenić" na Vračaru. Međutim, vlasnica ove radnje tvrdi da je prijava radnice bila u proceduri i objašnjava šta se zapravo desilo!

- Evo iz prve ruke - ja sam vlasnica Malog Kalenića. MK UVEK izdaje fiskalne račune i prijavljuje sve prihode, uredno plaća sve poreske obaveze, prijavljuje sve svoje radnike kojima plata za 15 godina našeg poslovanja nikada nije kasnila. 20.10. Aleksandra je potpisala ugovor o radu, 21.10 došla je na posao, a knjigovodstvo je preuzelo ugovor kako bi je do kraja radnog dana prijavilo. 21.10. u podne došla je poreska inspekcija koja je utvrdila da u tom trenutku, iako se radilo samo o nekoliko sati, prijava nije još uvek evidentirana, iako je bila u proceduri - objasnila je Svetlana Živanović, vlasnica ove radnje.

Kako je dalje objasnila, Mali Kalenić će zbog zatvaranja pretrpeti velike gubitke, ali će svi zaposleni dobiti pune plate na vreme.

 

- Kao i u poslednjih 15 godina poslovanja. Nastavićemo da pomažemo Nurdor i ostale kojima je pomoć neophodna kao i do sada. Vraćamo se na posao i očekujemo vas ponovo od 13. novembra - napisala je Živanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati