Beograd

Direktno.rs

03. 11. 2020. 19:54 4

PERIPETIJE NA VRAČARU Ugrožavanje života građana ili pokušaj izvlačenja novca?

Stanari Novopazarske ulice 44 na Vračaru tvrde da svaki njihov izlazak iz stana i prolaženje dvorištem predstavlja opasnost po život, jer ih investitor koji gradi stambenu zgradu pored njih "redovno ostavlja bez struje, kanalizacije", kao i da mogu da stradaju od građevinskog materijala koji pada. Sa druge strane, rukovodioci gradilišta firme i investitora "BB 2018" doo Beograd - Vračar", tvrde da komšije izmišljaju, jer nisu dobili novac koji su želeli i da "svakodnevno verbalno i fizički napadaju radnike".

- Tortura traje dve godine. Najpre su nam bagerom ušli u kupatilo i usred zime, četiri dana pred Novu godinu, ostavili su nas bez struje. Sa tog gradilišta padaju cigle, beton, neki žileti, gvožđe... Konstantno nam ugrožavaju život, a niko ne može da ih zaustavi, čak ni građevinska inspekcija koja tvrdi da oni imaju dozvolu. Pa čekajte, zar dozvola za gradnju podrazumeva da možete da ugrožavate tuđe živote i imovinu - pita stanar Miroslav Drljić.

On je dodao da građevinski materijal koji pada sa gradilišta povređuje stanare, a život su jednom prilikom, kako on tvrdi, lako mogli da izgube i on i njegov sin.

- Metalne grede i šine bez najave su proturili na naš plac i jedan komad betona koji su odlomili, dok su to radili, pogodio je mene u ruku. Činjenica da su ušli na tuđi plac je krivično delo samo po sebi, a kamoli ugrožavanje tuđih života. Pa, građevinska dozvola nije dozvola Džejmsa Bonda da mogu da ubijaju ljude. To je nekad bilo zajedničko dvorište i mi smo saznajući da će se graditi zgrada i pismeno i usmeno obavestili sve institucije, jer naša struja i kanalizacija prolaze tuda, imajući u vidu da je zajednička parcela. Uopšte se nisu obazirali na to, pocepali su kablove, koju nismo imali četiri dana usred najveće zime. Ostavili su nas bez kanalizacije... to nema nigde - konstatuje Drljić.

Stanari su, kako kaže, ušli u sudski proces protiv investitora, ali "sada im je svega dosta". Svakodnevno su u dvorištu, protestuju...

- Mi bukvalno sa šlemovima moramo da prolazimo dvorištem. Mog sina je pogodila greda direktno u čelo. Niko za to ne odgovara, jer je njihov argument i argument nadležnih da imaju građevinsku dozvolu. Svi stanari po ceo dan borave napolju i svojim telima branimo sopstveno dvorište. Javili smo svim inspekcijama, za sve postoje dokazi. Oni kažu da moramo na sud. Zar moramo godinu, dve ili tri da se sudimo da bismo sve to dokazali, a građevinska inspekcija, niti bilo ko od nadležnih ne rešava naš problem - dodaje Drljić.

"Namerno se poturaju da im nešto padne na glavu"

Koordinator za bezbednost gradiliša na objektu u Novopazarskoj ulici Vladimir Poljaković istakao je u razgovoru za Direktno.rs da je gradilište "ispravno! i da nikog ne ugrožavaju. Opovrgao je priču o bageru i rušenju kupatila, a za stanare koji se žale, tvrdi da namerno hodaju pored zgrade i žele da izazovu povrede kako bi izvukli novac, a kako kaže, gotovo svakodnevno oni verbalno, pa i fizički nasrću na radnike.

- Zgrada je u završnoj fazi, a njihovo negodovanje traje od početka građenja. Tražili su neke pare, nisam siguran o kom je iznosu reč. Ostalo je još na toj međi da se završi fasada, na toj strani koja je okrenuta prema njima. U ovu priču su upućeni i policija, komunalna policija, sud... Jedan od njih je udarao šipkom u skelu na kojoj je stajao majstor koji je radio zgradu - kazao je Poljaković i dodao da "glumataju da su ugroženi".

- Direktor gradilišta je jutros bio ovde kada je dolazila policija, videli su ljudi da je sve legalno i da nema razloga da se mešaju više u te njihove budalaštine, jer nisu dobili nešto što su zamislili da će da dobiju. Ovo je njihov poslednji trzaj, jer više ne znaju šta će da rade - rekao je Poljaković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati