Beograd

Direktno.rs

23. 10. 2020. 19:44 0

UGROŽENI ŽIVOTI Direktorka zaključala protivpožarni put

Samo par sati nakon što je jedan od zaposlenih u mladenovačkom Domu zdravlja izneo u javnost informaciju da radnici moraju da skupljaju novac za grejalice, direktorka ove ustanove zaključala je protivpožarni put koji služi za evakuaciju!

- Kako tabla sa glavnim osiguračima stoji u hodniku do glavnog ulaza, u slučaju da se ona zapali radnicima hitne službe i pacijentima nije omogućen put evakuacije. Samim tim direktno se ugrožava život, kako zaposlenih, tako i pacijenata - apelovao je zaposleni u Domu zdravlja, koji je ranije upozorio na situaciju sa grejanjem.

Direktorka je ovu odluku donela nakon što se jedan od zaposlenih ogladio u Fejsbuk grupi i napisao da, iako je u Mladenovcu uveliko krenula grejna sezona, zaposleni Domu zdravlja pomoću grejalica i klima uređaja greju prostorije u kojima rade.

Zbog zaključavanja protivpožarnog puta, ovaj radnik je pozvao nadležne i predsednika opštine da reaguju na ovu odluku direktorke hitno, dok nije prekasno.

- Isto tako je nerazumno da osoba koja je zadužena kao protivpožarac objekata Doma zdravlja, nije uspela da danas otključa vrata i obezbedi bezbedan put u slučaju nezgode. Nije problem što se donose odluke koje na neki način otežavaju rad zaposlenih, ali je problem kada počne da se ugrožava naš život - naveo je zaposleni.

Podsetimo, u detaljnu rekonstrukciju od 1,3 miliona evra koja je skoro završena, nije ušla još jedna stavka koja je bila neophodna kako bi Dom zdravlja normalno funkcionisao. TA peći koje su bile u hitnoj službi su pre rekonstrukcije odnete, a zaposleni su sada primorani da sami skupljaju novac za grejalice dok čekaju da se uradi rekonstrukcija detaljne rekonstrukcije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati