Beograd

[ Izvor: Beta ]

22. 10. 2020. 07:17 17

"Šapić je poslušnik SNS"

Inicijativa Ne davimo Begrad ocenila je da je predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić izjavom da je Stari savski most "ruglo koje treba ukloniti", pokazao pravo lice "poslušnika" Srpske napredne stranke.

- Ovo nije prvi put da se Aleksandar Šapić stavlja na stranu gradske vlasti koja razara naš grad. Za sve vreme svog mandata predsednika opštine Novi Beograd, on je svesno ignorisao probleme uzurpacije savskog priobalja, obimnu nelegalnu gradnju na Savskom nasipu i divlju gradnju širom opštine Novi Beograd - navedeno je u saopštenju.

Po navodima Inicijative, Šapić se u toku izborne kampanje "istakao potpunim ignorisanjem" brojnih afera i kršenja zakona u kojima je učestvovala SNS, i kako se dodaje, sada se vidi da je razlog za to njegova ambicija da učestvuje u vlasti zajedno sa SNS-om.

- Ono čega se Aleksandar Šapić nije libio jeste uličarski žargon kojim je više puta vređao aktiviste Ne davimo Beograd kada bi mu ukazali na probleme opštine koju vodi - navodi se u saopštenju.

Stari savski most je funkcionalna saobraćajna veza koju dnevno koristi preko 30.000 vozila, a kako je u saopštenju navela Inicijativa Ne davimo Beograd, njegov istorijski značaj zaslužuje da bude zaštićen i nazvan po učitelju Miladinu Zariću koji ga je 1944. godine spasao od razaranja.

- Šapić sa otvorenim nipodaštavanjem govori o ovim činjenicama i značaju koji ima most koji je preživeo nacistička razaranja, a za izgovor koristi objektivno loše stanje u kome se on nalazi. Ali za takvo loše stanje kriva je gradska vlast koja je dozvolila da most bude zapušten. Upravo tu vlast Šapić u svojoj izjavi podržava - ocenjeno je u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati