Beograd

Direktno.rs

21. 10. 2020. 20:13 1

Beogradske elektrane i Grad oštetili porodice za više od 1.000 evra

Beogradske elektrane su svakoj beogradskoj porodici, koja ima centralno grejanje i ima stan od 80 m2, za poslednje tri godine iz kuće bukvalno otele preko 1.000 evra. Do tog frapantnog podatka došli smo na osnovu bilansa uspeha JKP Beogradskih elektra - istakao je Bratislav Braca Marković, advokat i član Preokreta na večerašnjoj tribini beogradskog odbora Pokreta za preokret pod nazivom "Preokret za Beograd - dosta pljačke".

- Iz njih se vidi podatak da su za poslednje 3 godine imale dobit preko 15 milijardi dinara. Samo u 2017. preko 7 milijardi. Ako se ta cifra podeli sa cenom kvadrata grejne površine dobije se podatak da su nam za svaki m2 uzeli 500 din godišnje, što je za 80 m2 40.000 dinara. To je preko preko 1.000 evra za tri godine, koje su nam oteli. Ove godine će nam oteti dodatnih 40.000 dinara. Do toga dolazimo na prost način - dodaje se.

Dok su energentima "skakale" cene, navodi se, oni su podizali cenu grejanja, a kada su cene energenata padale oni cenu grejanja nisu snižavali.

- Ako tome dodamo tople zime jasna je računica. Oni su to sakrili od nas i prevarili nas. Pokret za preokret Beograd će pokrenuti da se napravi precizna računica koliko je svaki vlasnik stana oštećen i tražiti da im Beogradske elektrane i Grad Beograd te pare vrati. Za stan od 40 m2 to je 500 evra, a za stanove preko 100 m2 oko 1.500 evra za tri godine godine. Analiziraćemo i period pre 2017.godine - istakao je Marković.

- Navodno su JKP Beogradske elektrane tražili da se cena snizi, ali gradska vlast nije dozvolila jer je 90% tog otetog novca otišlo u gradski budžzet i završilo u raznim pevajućim fontanama, behatonima i u džepovima SNS izvođača radova, poput dobavljača najskuplje jelke na svetu - dodao je Marković i istako da bi on lično voleo da je za te pare otišao na more ili kupio deci nešto.

Inženjer i profesor Aleksandar Simić istakao je da je sada jeftinije grejanje na gas, drva pa čak i struju, što je rezultat monopolskog položaja Beogradskih elektrana kojima se mora stati na put. Mnogi Beograđani, po njemu, nemaju izbora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati