Beograd

Direktno.rs

26. 09. 2020. 19:04 2

SSP: Fantomi planiraju da ruše na Vračaru

Gradska vlast je na putu da uništi još jedan vračarski kvart na potezu između ulica Krunske, Kneginje Zorke, Njegoševe i Smiljanićeve. U tom delu planirana je izgradnja novih poslovnih i stambenih objekata ukupne površine 19.500 m², pri čemu se u delovima ka Njegoševoj predviđa izgradnja stambenih zgrada od osam spratova, što je preko 28 metara visine. Na ovaj način se uništava ambijentalna celina, ali i vredno arhitektonsko nasleđe, naveli su iz Gradskog odbora SSP Beograd.

- U novom rušilačkom pohodu gradske uprave nije jasno definisana sudbina prvog ekološkog vrtića, dok se objekat u kome je Prirodnjački muzej, a koji je nekada služio kao Prva ženska gimnazija, može nadograditi ili zameniti novim. Ovo je još jedan dokaz da ova gradska vlast, sa jedne strane, uništava simbole grada, a sa druge strane zanemaruje potrebe dece, stavljajući privatni interes iznad javnog - navodi se u saopštenju.

 

Kako dodaju, dodatni problem u ovom skandaloznom planu, za koji je oglašen rani javni uvid, je to što je inicijator elaborata društvo Projekat 713 d.o.o. iz Beograda, čiji je vlasnik off-shore firma sa Kipra i nepoznanica je ko stvarno stoji iza nje.

- Stranka slobode i pravde će od nedelje 27.09. do 07.10. svaki dan (vikendom od 10h do 13h i radnim danima od 16h do 18h) na Kalenić pijaci organizovati peticiju i prikupljanje potpisa na primedbe u vezi javnog uvida, kojom želimo da zaštitimo naš Vračar od fantoma – rušitelja - rekli su iz ovog odbora SSP i pozvali sve zainteresovane građane da se pridruže u odbrani Vračara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati