Beograd

Direktno.rs

11. 09. 2020. 15:06 40

Vesić odlazi sa funkcije zamenika gradonačelnika!

I pored činjenice da je Aleksandar Vučić više nego zadovoljan radom zamenika gradonačelnika, Goran Vesić bi uskoro mogao da napusti poziciju na kojoj se nalazi. Naime, sva istraživanja pokazuju da je rejting suštinski prvog čoveka prestonice izuzetno nizak. Da ga Beograđani jednostavno ne vole, odnosno da mu pozitivne ocene daju samo najtvrđe pristalice Aleksandra Vučića. A takvih je među Beograđanima manje od 20%. Svima ostalima je Goran Vesić krajnje neprihvatljiv.

Za Vesićevo ime se vezuje sve loše što je SNS u Beogradu uradio. A mnogo je toga. Od rekonstrukcije Trga republike, zatvaranja velikog broja beogradskih ulica u kojima radovi kasne i po godinu dana, pa do basnoslovno skupih novogodišnjih ukrasa - odgovoran je Vesić. I za stanje u gradskom prevozu, kupovinu skupocenih džipova za snimanje i kažnjavanje Beograđana zbog nepropisno parkiranih automobila, smanjenje plata u gradskim preduzećima, izgleda trga Slavija - odgovoran je Vesić. Za besmislene projekte poput gondole, za seču drveća i milion drugih stvari - odgovoran je Vesić.

Sigurno je i da Vesićev opstanak na mestu zamenika Zorana Radojičića, bezličnog gradonačelnika, ruši rejting SNS-a i ozbiljno smanjuje šanse naprednjaka za pobedu na beogradskim izborima. Zato će, po svemu sudeći, Vesić napustiti dosadašnju poziciju.

Naravno da za tako lojalan kadar mora da se nađe neka nova visoka funkcija. Zato je za očekivati da se preseli u Vladu Srbije na neko od ministarskih mesta. Pominjalo se mesto ministra sporta, ali zbog katastrofalnog stanja koje je iza Vesića ostalo u košarkaškom, ali i fudbalskom klubu Crvena zvezda, to nije realna opcija. I ministarstvo zaštite životne sredine zbog onoga što je radio u Beogradu ne deluje previše realno. Ministarstvo infrastrukture, koje će se izdvojiti iz ministasrtva saobraćaja, je nešto za šta je procenjeno da bi leglo zameniku gradonačelnika Beograda.

Na kraju čovek se dokazao u tolikim građevinskim poduhvatima...

Vesićevim odlaskom bi se upraznilo mesto u samom vrhu vlasti na koje su mnogi naprednjaci bacili oko. Kao jedan od kandidata se pominje i predsednik stranke SPAS Aleksandar Šapić. Šapićeve ambicije su veće i jedino šta ga interesuje je mesto gradonačelnika Beograda. On traži da već sada zauzme to mesto.

Da li će se stvari baš tako razvijati ostaje da se vidi. Sudeći po tome šta svojim saradnicima priča veliki brat velikog vođe - Vesićevi dani su odbrojani.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 40

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati