Beograd

Direktno.rs

09. 09. 2020. 11:08 21

"Beograđanku" kupila firma stara DVE NEDELJE!

Palata "Beograd" prodata je za početnu cenu od 16,5 miliona evra, i to firmi MPP New project d.o.o, koja je osnovana 26. avgusta 2020!

Na javni poziv za današnju prodaju pristigla je jedna ponuda, pa nadmetanja, nije ni bilo. Novi vlasnik je firma MPP New project d.o.o. nastala tek pre dve nedelje, sa osnivačkim kapitalom od 100 dinara (!), a kao ćerka kompanije "Marera Properties", koja se bavi izdavanjem vlastitih i iznajmljenih nekretnina i upravljanjem njima.

Vest o kupovini objavili su na svom sajtu. 

- Apsolutno smo svesni činjenice da je Beograđanka jedno od obeležja našeg glavnog grada. Uz maksimalnu odgovornost, ali i entuzijazam ući ćemo u projekat rekonstrukcije. Imamo bogato iskustvo na ovom polju, uključujući obnovu kultnih arhitektonskih zdanja. Najbolji primer koji je javnosti poznat jeste rekonstrukcija nekadašnje hale Beko, danas Kalemegdan Biznis Centra, urađena uz saradnju sa Republičkim zavodom za zaštitu spomenika. Naši planovi su da Beograđanki vratimo status najmodernije građevine - izjavila je Milana Srećkov, direktorka kompanije "Marera Properties".

Akvizicija se odnosi na kancelarijski prostor u kuli "Beograđanke", a ne obuhvata maloprodajni objekat koji se nalazi uz kulu. U pitanju je blizu 20.000 kvadratnih metara.

"Beograđanka" je podignuta 1974. godine za vreme mandata gradonačelnika Branka Pešića, a po projektu njegovog imenjaka i prezimenjaka, arhitekte Branka Pešića, nalazi se pod zaštitom države, tako da novi kupac ne bi smeo da je ruši, već samo da je rekonstruiše.

Visoka 101 metar, sa 23 sprata, Palata „Beograd“ je i posle četiri i po decenije jedna od najprepoznatljivijih, ali i najviših zgrada u prestonici, uz Geneks kulu i Ušće.

Kupac je u obavezi da u roku od tri godine izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji objekta u vrednosti koja ne sme biti niža od osam miliona evra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati