Beograd

Direktno.rs

24. 08. 2020. 22:12 4

Kakva ekipa na vlasti u Starom gradu!

Za predsednika opštine Stari grad izabran je Radoslav Marjanović iz Srpske napredne stranke, do sada zamenik šefa odborničke grupe u Skupštini Beograda. Za njega je glasalo 43 od ukupno 52 odbornika koji su prisustvovali sednici Skupštine opštine. Osam odbornika je bilo protiv, a jedan listić je bio nevažeći.

Kao većina SNS kadra, tako ni Marjanović ne može da se pohvali zavidnim obrazovanjem. Diplomirao je ekonomiju na privatnom Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju.

Od 2014. godine je odbornik u Skupštini grada Beograda i predsednik Saveta za budžet i finansije, kao i saradnik za finansije u Ministarstvu omladine i sporta.

Mesto zamenika dobio je Aleksandar Todorović iz SPS-a, ali tek posto je Ivica Dačić zvao Aleksandra Vučića i molio ga da ta stranka dobije neko mesto.

Svi odbornici na listi Metle glasali su za izbor vlasti i veća, a jedan od njih je i Bojan Kalaba. Svi oni isključeni su iz DSS-a, čiji su članovi bili.

Za člana veća izabran je bivši rukometaš Nedeljko Jovanović, nekad član Demokratske stranke, do pre šest meseci veliki kritičar Vučićevog režima.

Uz njega opštinski većnik postao je i Andrej Kesić, kum Gorana Veselinovića, vlasnik više klubova i splavova u Beogradu, uključujući i restoran Savanova.

Njegovo novo angažovanje u politici svojevremeno je prokomentarisala i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, kada je bio vrlo aktivan u organizaciji SNS mitinga.

- Sve, sve, ali da završiš kao brojač ljudi na naprednjačkom mitingu! Za one koji ne znaju: Andrej Kesić vlasnik Savanove, Manufakture i splava Play - napisala je Tepić u aprilu prošle godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati