Beograd

Milan Zarić

13. 08. 2020. 19:20 19

"VELIKI PISAC" Vesićeva knjiga i na engleskom (FOTO)

Pošto je "Knjiga o Beogradu" Gorana Vesića, zamenika gradonačelnika Beograda i u slobodno vreme pisca, doživela "ogroman uspeh", na papiru drugi čovek glavnog grada je odlučio da se probije i na inostrano tržište, pa je najavio da će ova knjiga biti štampana i na engleskom. Nije u redu da se samo Srbi dive ovim "remek-delom".

Goran Vesić će ostati upamćen kao neko ko je potpuno promenio izgled srpske prestonice, kao neko kome će u CV ostati da je prekopao ceo centar grada, da je rekonstrisao rekonstruisani Trg republike, da je imao želju da poseče stabla na Kalemegdanu, pa i na Košutnjaku... Ali, ne treba biti tako oštar, Vesić će ostati upamćen i kao - pisac!

Zamenik gradonačelnika je stoga prošle jeseni odlučio da promoviše svoju "Knjigu o Beogradu", i to je privuklo veliki broj ljudi. Neki su bili obožavatelji, a neki su želeli da Vesiću kažu koju reč o tome šta misle o njegovim radovima u Beogradu. Ali, dobro, Vesiću je na kraju bilo bitno to što se okupio veliki broj ljudi.

Ali, ne želi da se na papiru drugi čovek Beograda zaustavi samo na srpskom tržištu... Jer, objavio je na Fejsbuku da će se njegova knjiga štampati i na engleskom jeziku.

- Uskoro! Moja knjiga o Beogradu na engleskom. Ovu knjigu Đilasovi huligani sigurno neće moći da pale. Oni spaljuju samo srpske knjige - napisao je Vesić.

Šteta samo što i ljudi sa engleskog govornog područja neće moći da pročitaju u toj knjizi sve o Vesićevim dostignućima u glavnom gradu i tome kako je navukao bes velikog broja građana, posebno onih iz opštine Stari grad, koje je kažnjavao samo zbog toga što nisu glasali za SNS.

Kakav bi to samo roman bio...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati