Beograd

Direktno.rs [ Izvor: Facebook ]

09. 07. 2020. 16:36 3

Studenti i večeras na protestu

Zgrožen sam surovim i bezobzirnim nasiljem policije i režimskih huligana nad građanima na ulicama gradova Srbije. Studenti će večeras u 19 časova, mirno sedeti ispred policijskog kordona kod Skupštine Srbije (uz poštovanje mera zaštite od Кorona virusa). Pozivamo i sve druge građane da nam se pridruže i tako postupe - naveo je Nemanja Vučković, jedan od studenata u pozivu svojim kolegama da i večeras prisustvuju protestu ispre Narodne Skupštine.

- Svi zajedno, mirno i odlučno, možemo da zaštitimo sebe i svoje sugrađane koji protestuju zbog bezobzirnih laži režima, ugrožavanja života i zdravlja građana Srbije i gaženja Ustava i zakona - naveo je Vučković u svojoj objavi.

Među zahtevima su, istakao je Vučković, ostavke članova Кriznog štaba koji su, kako je rekao, lagali javnost u vezi sa razmerama epidemije Кovida-19, hitno i bezuslovno oslobađanje i svih građana uhapšenih od početka protesta 7. jula, prekid pregovora o statusu Кosova i Metohije uz poštovanje Ustava Republike Srbije i Rezolucije 1244, ostavku svih lica u MUP-u Srbije koja su odgovorna za prekoračenje ovlašćenja policije i nasilje nad građanima, kao i ostavku Aleksandra Vučića na mesto predsednika Republike Srbije, kao čoveka koji je prigrabio svu vlast u državi i koji je najodgovorniji za osmogodišnje bezobzirno gaženje Ustava, zakona i ljudskih prava u našoj zemlji.

Podsetimo, studentski nemiri su krenuli prošle nedelje kada je predsednik Srbije najavio zatvaranje studentskih domova zbog, kako je rekao, alarmantne situacije u Beogradu, nakon čega su studenti najpre protestovali u svojim domovima, a onda i ispre Narodne Skupštine, a sutradan su im se pridružile i kolege iz Novog Sada. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati