Beograd

Direktno.rs

07. 07. 2020. 14:41 3

Korona u 14 vrtića u Beogradu

"U 11 beogradskih vrtića bilo je pojave kovida, kao i u tri privatna obdaništa, i to kod ukupno 25 zaposlenih i 14 dece", izjavio je danas gostujući na TV Prva dr Predrag Kon.

Takođe, korona je utvrđena kod 58 osoba iz 18 radnih organizacija. U gerontološkim centrima u Beogradu obolela su četiri zaposlena, a u Gradskom centru za socijalni rad tri, dodao je epidemiolog.

Studenti koji čekaju rezultate na kovid 19, za sada se ne zadržavaju na bolničkom lečenju. Kako je rekao, od 12. juna do 4. jula 647 osoba je u Studentskoj poliklinici testirano, a 303 je bilo pozitivno. Više od četvrtine bilo je u privatnom smeštaju, četvrtina u domovima, dok ostali imaju stalno prebivalište u Beogradu.

On je za televiziju Prva rekao da je povećan broj ljudi koji dolaze na testiranje u kovid ambulante u Beogradu.

- Institucije moraju da u potpunosti preuzmu svoj posao. Epidemiolozi moraju da formiraju svoje stavove i postoji nekoherentnost izjava koje se više ne mogu tolerisati. Ovo govorim jer je pred nama velika borba. Priča da će sve ovo proći, što ja želim, ali virus pokazuje da će nove mere pokazati tek u sledećoj nedelji da li imaju efekta. Dolazak jeseni je nešto što je vrlo blizu i za to moramo da se pripremimo - poručio je Kon.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati