Od Ruzveltove do Francuske radovi ni blizu roka! (FOTO) | Beograd | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Beograd

Direktno.rs [ Izvor: Novosti ]

28. 06. 2020. 07:05 4

Od Ruzveltove do Francuske radovi ni blizu roka! (FOTO)

Rekonstrukcija ulica Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana počela je početkom prošlog leta, a plan je bio da se ceo potez od Ruzveltove do Kalemegdana, kako je najavljivao Goran Vesić, završi do novembra 2019. Godinu dana kasnije, radovi su stigli do Francuske, a Beograđani ne veruju da će neimari konačno privesti kraju ni do zime. Za ovih godinu dana, Beograđani su ostali bez tramvaja 2, 5, 10, zaobilazili su raskopano, a ni ono što je završeno nije najbolje urađeno.

Prvobitno je bilo planirano da se u prvoj fazi radi Ulica kraljice Marije i 27. marta i to od 15. juna do 20. avgusta 2019.U drugoj fazi, do 30. oktobra, trebalo je da se radi Džordža Vašingtona, a onda Cara Dušana do kraja 2019. 

A kad su ulice raskopane, rokovi su se pomerali i pomerali. Razlog, kako su nadležni saopštavali, bile su neupisane podzemne instalacije kojih je bilo na svakom koraku. Onda su građevinari promenili taktiku, pa su se prvo dali u završavanje 27. marta. Ta ulica je, umesto do 20. avgusta, za saobraćaj puštena sredinom septembra 2019. Zatim su putari prešli na deo Džordža Vašingtona, dok su se trotoari u Ulici 27. marta završavali, a Kraljice Marije i dalje ostala raskopana, uz obećanje da će biti puštena za saobraćaj prvih dana oktobra prošle godine.

Saobraćaj je od Ruzveltove do Starine Novaka pušten 9. novembra. Kompletni radovi na delu od "Ruzveltove" do "Takovske", računajući i trotoare, završeni su početkom februara, kada su obeležena i parking-mesta. Tek tada su sugrađani shvatili da na pojedinim mestima ne mogu da se parkiraju, jer su parking-mesta preblizu obeležena.

- Na pojedinim delovima oko sadnica duž ove dve ulice, izrovani su delovi pločnika. Drugačije automobili ne bi mogli ljudi da parkiraju - kažu sugrađani.

U međuvremenu, deo Ulice Džordža Vašingtona do Drinčićeve pušten je za saobraćaj početkom januara, a neimari su i dalje radili na trotoarima. Zatim je epidemija virusa prekinula radove, a majstori su se na potez od Drinčićeve do Francuske vratili 20. aprila, uz obećanje gradskih čelnika da će posao biti završen do početka juna. Ni trotoari oko Bajlonijeve pijace još nisu završeni. Ovde smo u sredu na postavljanju kockica snimili trojicu majstora i majku s kolicima kako zaobilazi rupe, a stariji sugrađani s mukom preskaču barikade.

Radovi na delu od Francuske do Kralja Petra počeli su u ponedeljak, 22. juna, a rok za tu deonicu je 1. septembar. Ovde je i najživlje, pošto je ulica raskopana, a šine povađene. Ipak, zbog zatvaranja raskrsnice Francuske i Cara Dušana u ovom delu grada prave se velike gužve.

- Raskopali su radnici sve u ponedeljak, juče nešto betonirali, a onda danas taj beton opet razbijali - kaže vlasnica obližnjeg lokala.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Press zvonce

Zoran Živković [22.01.2021.]


Video dana

Russia today

Anketa

Da li je država efikasna u borbi sa mafijom?

Rezultati