Beograd

08. 06. 2020. 20:35 0

"Jovičiću smo PET FASCIKLI predali, ništa nije preduzeo"

Građani Koteža okupili su se sinoć na protestnom koncertu pod nazivom „Pevajmo od muke“, kako bi iskazali nezadovoljstvo brojnim problemima sa kojima se suočavaju u ovom naselju, a o kojima vlast ćuti već godinama.

Na koncertu nije bilo govornika, stranačkih, verskih, navijačkih i drugih obeležja. Građani su pevali zajedno sa brojnim poznatim pevačima i muzičarima kao i medijima.

Protestni koncert podržala je i Rap scena u Srbiji ( Timbe, Jankara i Coa, Eufrat, Mikri…), glumac Viktor Savić, Bend Vlade Mandića, Jazz dive Beti Đorđević i Nada Pavlović, KUD Kolan …

- Razlog našeg pevanja je potpuno zanemarivanje građana Koteža od strane zvaničnih državnih institucija. Mi iz UGK se već godinama borimo za naša osnovna ljudska prava - navodi se u saopštenju.

Vlast je, kako kažu, već godinama nema za probleme koje imaju žitelji leve obale Dunava. U blizini Koteža nalazi se oko 60 deponija smeća, tu je i dugogodišnji problem otvorene kanalizacije, rupe na ulicama, nedostatak zelenila.

Kotežani se žale i na slab pritisak vode u letnjim mesecima, a zahtevaju i stabilan napon struje jer im se kvare kućni uređaji. Zahtevaju još i uređene parking prostore, reciklažne kontenjere koje čekaju godinama i rešavanje problema psa lutalica.

- Predsednik opštine Palilula, Aleksandar Jovičić, je na zajedničkom sastanku, dobio pet fascikli sa našim gorućim problemima i pored obećanja, nije do sad uradio baš ništa, čak i za donesena rešenja opštinskih inspektora po kojima se ne postupa - kažu Kotežani.

Građani Koteža takođe nemaju ni jednu Kulturnu ustanovu, galeriju, mesnu zajednicu, pedijatra,  poštu (sa svim poštanskim uslugama), kulturnu ili sportsku manifestaciju… I tako je, kažu, od nastajanja naselja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati