Beograd

[ Izvor: Beta ]

22. 05. 2020. 17:29 0

Jovanović: Vesić grubo obmanuo javnost

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić grubo obmanuo javnost u emisiji televizije N1 neistinitim tvrdnjama da je gradskom budžetu za 2020. godinu prethodila javna rasprava i da Državna revizorska institucija (DRI) nije imala ozbiljnije primedbe na gradski budžet, saopšteno je iz Narodne stranke.

Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke je rekao da je "gruba neistina da je u budžetu Beograda za 2020. godinu prethodila javna rasprava, i da to što je predlog bio okačen na internet sajtu Grada Beograda nekoliko nedelja nema nikakve veze sa javnom raspravom, kao i da je netačno da su za to vreme usvojeni neki predlozi građana".

- Upoređivanjem verzije koja je okačena na sajt grada i koju je usvojilo Gradsko veće nismo uočili nijednu jedinu razliku - istakao je Jovanović.
U saopštenju Narodne stranke se navodi i da je "Vesić prećutao i da je sakrio od građana i odbornika gradskog parlamenta smanjenje budžeta za čak 20 milijardi dinara, rebalansom iz aprila ove godine".

Jovanović je dodao da Vesić u emisiji, u kojoj je učestvovao sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem, nije objasnio ni "kako je proglasio rezultat ankete o sudbini Starog savskog mosta pre nego što je anketa počela".

- Flajer kojim je mahao Vesić kao dokazom da je bilo javne rasprave štampan je tri meseca nakon usvajanja budžeta - rekao je Jovanović.
Jovanović je naveo i da je netačna Vesićeva tvrdnja da DRI nije imao ozbiljnije primedbe na beogradski budžet.

- Istina je da je samo u toku 2018. godine DRI je utvrdio nepravilnosti u iznosu od 240 miliona evra - podsetio je Jovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati