Beograd

Direktno.rs

20. 04. 2020. 10:52 4

"Vučić najavio otvaranje gradilišta, neka nisu prekidala rad"

"U gomili predizbornih obećanja koja je tokom još jednog monologa na televizij Pink, čiji vlasnik je kao lek protiv koronavirusa preporučio podrigivanje, Vučić je najavio i otvaranje gradilišta za utorak, tj. sutra. Izgleda da ga niko nije obavestio da gradilišta u Beogradu nisu ni zatvarana", poručio je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

Bastać je istakao da radovi na gradilištima nisu prestajali, a da pritom nije vođeno računa o zaštiti radnika.

- Radnici su svakodnevno radili, nekada i bez zaštitne opreme, mašine se nisu dezinfikovale. Čak su se Vesić Goran i njegov privatni arhitekta Stojčić hvalili brojem radnika na pojedinim gradilištima. Na naše, više puta ponovljene zahteve da se definiše obavezujuće uputstvo za sva aktivna gradilišta, gradski čelnici, ministarska Mihajlović i predsednica Vlade Ana Brnabić nikada nisu ni odgovorili - podvukao je prvi čovek beogradske opštine Stari grad.

On je naveo da je najbitnije u svemu ovome ko je odgovoran što su gradilišta bila otvorena u vreme zabrane kretanja.

- Važnije od svog tog naprednog ludila, njihovih internih sukoba i laži, jeste - pitanje odgovornosti. Ko je odgovoran za to što su gradilišta na kojima je investitor grad Beograd bila otvorena dok je trajala zabrana okupljanja za više od dve osobe na otvorenom? Ko je tražio od radnika da se izlažu riziku od zaraze i tako ugrozio njihovo zdravlje? Situacija je jasna, ili će Vesić, Stojčić i Radojičić da odgovaraju što su kršili odredbe vanrednog stanja ili su to dogovorili sa Vučićem, a on nas po običaju pravi budalama - zaključio je Marko Bastać.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati