Beograd

Direktno.rs

20. 03. 2020. 20:23 1

ČUČKOVIĆ GORI OD VUČIĆA! U vreme vanrednog stanja parama opštine po opoziciji!

Takozvani "List za ekologiju - Palež" je "novina" koju finansira opština Obrenovac, na čelu sa predsednikom Miroslavom Čučkovićem i javna preduzeća, koja je izašla 16. marta, dan pošto je Srbija proglasila vanredno stanje zbog koronavirusa.

Sudeći po sadržaju koji je plasiran - od govora mržnje, progona neistomišljenika i političkih protivnika, i bez ijedne informacije o vanrednom stanju koje je zadesilo Srbiju zbog koronavirusa, ovaj "list" je očigledno još jedna igračka vladajuće stranke. Međutim, skupa igračka, koja mesečno košta čak tri miliona. A u obrenovačkom sudu zapisničari i sudije nemaju osnovna sredstva zaštite - maske, ili su možda po ugledu na predsednika Srbije odlučili da prkose koronavirusu. 

Bilo kako bilo, "List za ekologiju", tvrdi i predsednik Socijalističkog pokreta Srbije Dragoslav Mršević iz Obrenovca, na svojim stranama nije našao mesto ni za koronavirus i vanredno stanje u zemlji, koje bi trebalo da u svim medijima budu glavna tema, ali ni o važnim obaveštenjima opštine, ni o servisnim informacijama... 

- Ni reči o koronavirusu - pošasti koja nas sve zajedno ugožava, ni reči o važnim obaveštenjima opštine, D.Z. i J.P. u vanrednom stanju, ni reči o servisnim informacijama u vezi rada apoteka, prodavnica, lokala, ni reč o uputstvima za poljoprivrednike...Samo govor mržnje, naručeno masakriranje političkih suparnika, progon, pljuvanje, vređanje neistomišljenika i hvalospevi vladajućoj ekipi i njihovim satelitima. Rade oni sve to isto godinama, ali zar i sada - zapitao se Mršević. 

Kako je dodao, u ovoj opštini su besplatno delili ove "novine" po svim javnim preduzećima, plaćene milionima dinara svih građana Obrenovca iz budžeta opštine i osam javnih preduzeća.

- Prikazuju svoje slike, parole, osmehe, znanje, liste, kolumne i naravno poruke mržnje i podela na njihove dobre, pitome i divlje, zle one koji ne puze pred njima. Ja pozivam svoje prijatelje, poznanike, sve one koji nisu podlegli kolektivnoj manipulaciji da budemo složni, solidarni i pomognemo svakome ko je u nevolji ne prebrajajući nikome krvna zrnca verska, nacionalna, stranačka ni bilo koja druga. Ako je išta dobro vezano za ovaj čuveni "List za ekologiju" ostaće trag iz jednog nevremena, ko je bio na kojoj strani i ko je bio čovek - napisao je Mršević.

Urednik ovog lista Momčilo Joksimović isteran je iz Udruženja novinara Srbije, zbog govora mržnje. Ima brojne opomene Saveta za štampu i desetine postupaka na sudu. Možda onda i ne treba da se čudite zašto ova "novina" izgleda ovako. A, ko sve to finansira i toleriše? Pa, Srpska napredna stranka!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati