Beograd

Direktno.rs

20. 03. 2020. 14:09 0

Reagovanje na tekst "Usred vanrednog stanja ruše parkić"

Povodom našeg teksta "A DOZVOLA? Usred vanrednog stanja ruše parkić" na adresu naše redakcije stigla je reakcija od strane advokata Dušana Delevića ispred preduzeća NIVA Bulidnig doo, koju prenosimo u celosti.

- Povodom dešavanja dana 18. marta 2020. godine, a koja se odnose na našu lokaciju, i budući objekat u izgradnji u ul. Nikolaja Gogolja bb na Čukarici, Banovom brdu, dostavljamo vam DEMANTI povodom objavljenog teksta, a na Direktno.rs, dana 19. marta 2020. godine, gde je opet glavni akter Sava Manojlovića, pod sledećim nazivom: "NEPOŠTOVANJE PRAVOSNAŽNOG PRAVA NA GRADNJU I NEPRIKOSNOVENOG I USTAVOM ZAGARANTOVANOG PRAVA NA SVOJINU"

Iz razloga što se na ovaj i ovakav način informisanja ponovo manipuliše, negativno i lažno podstiče javnost i stanovništvo, i OMOGUĆAVA NASTAVAK ANARHIJE I BEZAKONJA, na mestu koje je ČISTO PRIVATNO VLASNIŠTVO! Naime, kao vlasnici zemljišta na označenoj lokaciji Nikolaja Gogolja bb i kao nosioci zakonite gradnje, dana 17.03.2020. god., u vreme važenja vanrednog stanja, Grad Beograd - Gradski sekretarijat za saobraćaj izdao je rešenje br.344-18-206/2020 o odobrenju privremenog zauzeća kolovoza u ulici Nikolaja Gogolja, od broja 59. do Valjevske ulice za dan 18.03.2020. godine.

Dana 14.02.2020. godine, izdato je i Rešenje, br. 344.18-99/2020 od Sekretarijata za saobraćaj, kojim se odobrava investitoru zauzeće trotoara i postavljanje privremene saobraćajne signalizacije.

Na osnovu navedenog, dana 18.03.2020. godine oko 10 sati, na objekat je došlo službeno vozilo ekipe Javno-komunalnog preduzeća Beograd put, sa radnicima, opremom i mehanizacijom radi postavljanja privremene saobraćajne signalizacije i opreme saglasno gore navedenim rešenjima Sekretarijata.

Organizovani preko društvenih mreža, po dolasku JKP Beograd put, na lice mesta okupila se grupa od oko 20 građana uprkos zabrani okupljanja, koji su opkolili radnike i vozilo JKP Beograd put sprečavajući ih da postave signalizaciju na predviđenoj lokaciji.

Radnici Javno-komunalnog preduzeća došli su na radni zadatak na osnovu odluke državnog organa izdate za vreme vanrednog stanja i nije bilo mesta nikakvoj slobodnoj oceni da se okupljanje građana može tolerisati.

Vanredno stanje uvedeno je radi zaštite zdravlja građana, a ne radi sprečavanja zakonite gradnje na zemljištu u privatnoj svojini!

OVDE SE NE MOŽE! I NE SME! TVRDITI I OBJAVLJIVATI DA SE RADI O ZLOUPOTREBI VANREDNOG STANJA OD STRANE NOSIOCA ZAKONITOG PRAVA GRADNJE, I NEPRIKOSNOVENOG PRAVA SVOJINE, VEĆ SE RADI O NEZAKONITIM RADNJAMA GRUPE GRAĐANA, NA ČELU SA SAVOM MANOJLOVIĆEM, KOJI NASTAVLJA DA IH PREDUZIMA, UPRAVO I NA ŽALOST KORISTEĆI UVEDENO VANREDNO STANJE OD STRANE DRŽAVE SRBIJE, OPET U SVRHE SVOG LIČNOG PROMOVISANJA I POLITIČKOG POZICIONIRANJA, DAJUĆI PONOVO LAŽNE I NEISTINITE INFORMACIJE U JAVNOST, A GDE PRIVATNO OBEZBEĐENJE INVESTITORA MORA DA ČUVA PRIVATNU IMOVINU OD OVAKVIH POČINIOCA KRIVIČNIH DELA I OD PLJAČKE, OD OVAKVOG NEZAKONITOG SPREČAVANJA LEGITIMNE GRADNJE, NA ZEMLJIŠTU KOJE JE U PRIVATNOJ SVOJINI!

Po urbanističkim uslovima, radi se o budućem objektu isključivo porodične gradnje, gde postoji kompletna projektna i tehnička dokumentacija, i gde je plaćena Direkcija za građevinsko zemljište u celosti. Navodimo da je vrlo važno, upravo zbog dobre volje i spremnosti investitora na pravo i istinito obrazloženje, izneti činjenicu da je NA OVOJ LOKACIJI JE PREDVIĐENO I ZELENILO 60% NAKON ZAVRŠETKA ZAKONSKI PREDVIĐENE GRADNJE.

Napominjemo još jednom da budući objekat ima pravosnažnu građevinsku dozvolu i prijavu za izvođenje radova, sada i rešenja o zauzeću trotoara i postavljanju signalizacije, dakle sve pravnosnažne i zakonite papire za gradnju, sve u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji.

Radnici Javno-komunalnog preduzeća došli su na radni zadatak na osnovu odluke državnog organa izdate za vreme vanrednog stanja, gde ovakvo okupljanje građana se ne sme i ne može tolerisati. Ni u jednoj uređenoj pravnoj državi.

NAŠ ZAHTEV JE ZA OBJEKTIVNIM INFORMISANJEM, JER SE JAVNOST NI NA KOJI NAČIN NE SME OBMANJIVATI, LAGATI, I MANIPULISATI, I PODBUNJIVATI NA NEZAKONITO PONAŠANJE.

Jednostrano favorizovanje i objavljivanje neproverenih i netačnih informacija, i podbunjivanje javnosti, kao i JAVNO POZIVANJE, nanosi VELIKU ŠTETU Investitoru, zbog čega su i predate krivične prijave i tužbe, protiv lica koje podbunjuju javnost i koja čine krivična dela.

NADAMO SE DA ĆE SREDSTVA JAVNOG INFORMISANJA, SVI DRŽAVNI I UPRAVNI ORGANI, KAO I VAŠA KUĆA, KOJU SMATRAMO OZBILJNOM KUĆOM, STATI SA OVAKVIM NETAČNIM OBJAVAMA, SA JEDNOSTRANIM I FAVORIZOVANIM INFORMACIJAMA SAMO JEDNE STRANE, SAVA MANOJLOVIĆA I DR., UZNEMIRAVANJEM, LAŽNIM PREDSTAVLJANJEM, I POGREŠNIM INFORMISANJEM GRAĐANA. !

S obzirom da je reč o NOVOM POKUŠAJU SAVA MANOJLOVIĆA U SPREČAVANJU ZAKONITE GRADNJE I U NEPOŠTOVANJU PRAVA SVOJINE,

Molimo Vas da shodno odredbama zakona Hitno OBJAVITE ovu informaciju na vašem Direktno.rs , inače ćemo u suprotnom biti prinuđeni da pokrenemo tužbu - navodi se u odgovoru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati