Beograd

Direktno.rs

28. 01. 2020. 16:22 0

"Sačuvajmo naš parkić" traži status zelene površine

Inicijativa Sačuvajmo naš parkić uz podršku Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti pokreće inicijativu da katastarske parcele koje su korišćene kao park, a sada se nalaze u privatnom vlasništvu, dobiju status zelene površine.

- Situacija na uglu Valjevske i Nikolaja Gogolja već 6 meseci predmet je tenzija koji su od prošle nedelje eskalirali kada je nakon ulaska obezbeđenja u sporne parcele došlo do više incidenata i intervencija policije. Na društvenim mrežama osvanuli su snimci na kojima obezbeđenje preti novinarima koji rade svoje posao, predstavnik investitora vitla motornom testorom prema građanima koji elementima građanske neposlušnosti sprečavaju seču žive ograde koja se nalazi van spornih parcela. Prošlog četvrtka je održan miting sa nekoliko stotina učesnika kada je blokirana Požeška ulica. A u nedelju su u 21h izbili incidenti, kada je intervenisao veliki broj pripadnika policije - napisali su oni.Takođe, naveli su da je status zelene površine i dodela drugog zemljišta investitoru jedino razumno rešenje iz kojeg bi svi mogli izaći zadovoljni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati