Beograd

[ Izvor: Beta ]

26. 01. 2020. 15:55 0

Beogradski maraton posvećen osobama sa invaliditetom

Beogradski maraton koji će se 26. aprila održati 33. put biće posvećen temi solidarnosti sa osobama sa invaliditetom i borbi za potpunu pristupačnost za kretanje, akcijama za uklanjanje prepreka i izgradnji infrastrukture koja bi omogućila kretanje svima, kako osobama sa invaliditetom, tako i starim osobama i majkama sa decom.

Član Upravnog odbora Srpskog filantropskog foruma i predsednik Fonda B92 Veran Matić pozvao je Udruženja osoba sa invaliditetom da se uključe u pripreme za maraton, a lokalne samouprave, kompanije i pojedince da se aktivno uključe u sve aktivnosti uklanjanja barijera koje danas postoje.

U pripremi za maraton, kao i tokom maratona, biće ponuđeni konkretni projekti u cilju poboljšanja pristupačnosti i prikupljaće se donacije kompanija i građana za realizaciju, navodi se u saopštenju Fonda B92.

Kako se navodi, biće organizovani i javni treninzi širom Srbije u kojima će učestovati osobe sa invaliditetom i svi koji žele da budu deo akcije.

Predviđene su i kampanje, informativne i edukativne aktivnosti kojima će se stvarati uslovi za donošenje adekvatnih propisa, pojednostavljivanje procedura, stvaranje kulture tolerancije i solidarnosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati