Beograd

Direktno.rs

25. 01. 2020. 13:50 0

Izlazak na izbore "1 od 5 miliona" nepoštovanje građana

Da li je izostanak burnih reakcija na najavu Udruženja "1 od 5 miliona" da bi moglo da izađe na izbore, samo po sebi reakcija, pitanje je za širu javnost, ali oni koji su očekivali buru i brodolome, čini se da su se prevarili. Političari se suzdržavaju da bilo šta prokomentarišu, Savez za Srbiju je ostao pri stavu bojkota, a šta o svemu tome misle ljudi koji su bili uključeni u akcije "1 od 5 miliona" ili bar ranije stali u zaštitu istog?

Predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke na Vračaru Bogdan Tatić zajedno sa predstavnicima Socijaldemokratske stranke i Narodne stranke na toj opštini, registrovao je udruženje "Vračar - 1 od 5 miliona".

- Mi smo na Vračaru napravili "1 od 5 miliona" zbog građana Vračara da bismo zaštitili ime "1 od 5 miliona" zbog Vesića i slične bande iz SNS-a, koja je nama priredila 2016, kada smo izlazili kao koalicija "Vračar slobodno", oni su registrovali Udruženje "Vračar slobodno" da bi zbunili građane. Hteli smo da ih sprečimo da to ponove - rekao je za Direktno.rs Tatić.

Upitan šta misli o situaciji oko izlaska Udruženja na izbore, Tatić je bio nedvosmislen.

- Nas ne zanima odluka o tome da li će oni da izađu na izbore ili ne. Oni su pokret studenata, šta će oni da urade nema nikakvih implikacija na nas. Taj studentski pokret je jedan artikulisani stav mladih ljudi, koji su imali sjajnu rolu u protestima. Ovo sada ulazi u polje politike i to je pitanje za njih - istakao je Tatić.

Sa druge strane, nekadašnja organizatorka protesta "1 od 5 miliona" Jelena Anasonović izjavila je da ukoliko ovo Udruženje zaista planira da izađe na izbore, da je reč o "ogromnom nepoštovanju ne samo prema prema građanima koji su šetali sa njima, već i prema celokupnoj javnosti" kojoj su mesecima plasirana obećanja pod parolom "mi uvek stojimo iza svojih reči".

Anasonović je za "Danas" rekla da ju je "šokirala najava Udruženja da postoji mogućnost da izađu na izbore" ukoliko Nova stranka i Stranka moderne Srbije ne proglase bojkot.

- Nisam uspela do kraja da shvatim ne samo šta je poenta, nego gde je tu logička veza - rekla je Anasonović. Prema njenim rečima, ako je posredi manir da se Nova stranka i SMS nateraju da bojkotuju izbore, to pokazuje "ogroman nivo neozbiljnosti".

- Oni koji pretenduju da organizuju proteste u Srbiji morali bi da budu upoznati ili barem upućeni da je Nova stranka rekla da će odluku doneti na dan raspisivanja izbora, dok su modernisti rekli da idu na izbore - rekla je Anasonović.

Ona je istakla da joj takva odluka deluje kao način da sebi "naprave alibi" i kažu "eto, taj dugo proklamovani bojkot ne važi, idemo na izbore".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati