Beograd

[ Izvor: Žig info ]

25. 10. 2019. 17:59 0

DRUGI PIŠU Žig info: Beograde, da li znaš da ostaješ bez "Poslednje šanse"?

U toku dana Beograd je ostao bez svoje dve kultne kafane "Promaja" i "Poslednja šansa", a tim povodom u celosti prenosimo lični stav Vladimira Savića, bivšeg policajca, koji je tekst objavio na portalu "Žig info".

Da podsetimo, kako je javio N1, u toku dana je nestala "Promaja", jer su se građevinski inspektori su se pojavili sa rešenjem Apelacionog suda od 17. oktobra, kojim je ukinuta privremena mera zabrane rušenja objekta koju je doneo Viši sud pre mesec i po dana. Na isti način je završila u kultna kafana "Poslednja šansa", koja se nalazi na Tašmajdanu.

- Dragi Beograđani, obraćam se vama, vama koje ništa ne zanima, vama koji tvrdite da ste apolitični, vama koji niste ni za ove ni za one, vama koji dozvoljavate da grupa ljudi uništava grad, koji su vaši preci, vaši i moji roditelji gradili i razvijali.

Da li vi Beograđani znate da ostajete uskoro bez čuvenog restorana "Poslednja šansa" na Tašmajdanu?! Da, to je onaj restoran gde su nas naše bake, deke, očevi i majke vodili na šampitu i limunadu nakon celodnevnog igranja baš u tom našem, a svetskom Tašmajdanu. Da, to je onaj restoran koji još drži flipere, bilijar stolove, video igrice, u kome je prava ceđena limunada i najlepša šampita u Beogradu. Da, to je onaj restoran sa najlepšom baštom. Da, to je onaj restoran čiji je zakupac već 30 godina naš čika Ratko sa svojom suprugom. Da, to je onaj restoran u kome su sedele urbane legende Beograda od pokojnog Preleta, Gage Nikolića, Zorana Radmilovića, Petra Kralja, Bate Živojinovića, Dragomira Gidre Bojanića, Pavla Vujisića, Čkalje i drugih. Da, to je onaj restoran u kome su uvek sedele strane diplomate i svetske poznate ličnosti koje su posećivale naš grad.

Zahvaljujući Goranu Vesiću i drugarima, naš čika Ratko ostaje bez prava na licitaciju za restoran koji vodi 30 godina. Uslov koji je Vesić Goran postavio za licitiranje jeste da na licitaciju može da se prijavi firma koja ima 50 zaposlenih i ima novčani mesečni obrt od 150.000.0000 dinara. I znate ko jedini ispunjava taj uslov?!?

Ispunjava vlasnik restorana "Butik". A znate ko je to?! To je onaj fin gospodin vlasnik fabrike cigareta "Monus", "Fast", televizije "Hepi" i pola Beograda. Jeste to je taj Gospodin Peconi. Ovaj put posle kupovine svih atraktivnih restorana po Beogradu uz pomoć Gorana Vesića, oko je bacio i na našu "Poslednju šansu" na Tašmajdanu, a ti, Beograde, ćuti i dalje.

Velika moralna podrška mom prijatelju Ratku zakupcu "Poslednje šanse", u kojoj sam i privatno i službeno proveo divne dane i lepe trenutke. Ćuti, ćuti, Beograde, Beograde, bodljikavom žicom neka te ograde - navodi se na sajtu portala "Žig info" u ličnom stavu nekadašnjeg policajca Vladimira Savića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati