Beograd

Direktno.rs

14. 10. 2019. 20:34 0

(VIDEO) Vesićevo obezbeđenje tuklo građane na promociji knjige o Beogradu, Direktno.rs zabranjen ulaz

Tenzija i naelektrisana atmosfera vladali su ispred galerije "Progres", gde se održavala promocija "Knjige o Beogradu", autora Gorana Vesića.

Pristalice opozicije se ne slažu sa tim da zamenik gradonačelnika Beograda, inače rođeni Kruševljanin, kako kažu ničim izazvan, piše knjigu o glavnom gradu. Usledila su i skandiranja protiv promocije knjige, a pristalice vlasti, branitelji lika i dela Vesića, fizički su ih napali. 

Inače, naš portal je pokušao da čitaocima prenese delić atmosfere sa promocije "Knjige o Beogradu", autora Gorana Vesića, ali smo sprečeni jer nam je gospođa iz obezbeđenja zabranila da izveštavamo sa ovog javnog događaja.

Kako su na ulazu poručili, "u toku je privatna promocija knjige", a na našu opasku da su ušli i drugi predstavnici medija, dobili smo odgovor da "nam nije uručena pozivnica". U isto vreme ispred galerije "Progres" organizovana je izložba "Vesiću, gde je sad moj Beograd?", Stranke slobode i pravde.

Građani su se pobunili, pa su transparente pokazivali izvan galerije uz povike gradskom menadžeru.

Nedugo nakon toga došlo je do sukoba predstavnika vlasti i opozicije. Po završetku promocije oni su čekali Vesića da izađe. Narod je išao za njim, vređajući ga, a njegovo obezbeđenje je rušilo sve pred sobom, tuklo i obaralo na zemlju nezadovoljne građane, a posle skandiranje "Vesiću, lopove", i uz guranje mase, zamenik gradonačelnika je bukvalno pobegao. Policija apsolutno ništa nije preduzela da odbrani ljude od Vesićevog obezbeđenja...

- Mislim da su se svi trudili da ne dođe do nikakvog nasilja, barem s naše strane, iako su oni pokušali da nas isprovociraju. Što se tiče promocije knjige, ovo vam je Neron koji svira harfu dok gori Rim. Meni to tako izgleda. Jedan akvarijum prepun režimlija odvojenih od života i naroda, koji čitaju neku lažnu knjigu. Ovaj čovek se ponaša kao da napolju ne postoji život i zato mi je drago što sam sa građanima koji neće da ćute. Meni je ovo bio sjajan momenat gde oni sede dole zarobljeni i ti njihovi pogledi puni straha i nelagode govore da je taj režim kula od karata koja samo što se ne sruši - kaže Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde.

Na promociju je došao i Lav Pajkić, komedijaš sa Pink televizije, kome su okupljeni zviždali, ali i desničar Miša Vacić, dok su prisutni u galeriji čekali u redu potpis na knjigu. Izvižani su Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika republike, ministar rada Zoran Đorđević...

- Još jednom smo videli kako to izgleda kada Srpska napredna stranka pokušava da napravi haos. Mi smo mirno ovde došli sa porukama i izložbom šta je Vesić načinio od Beograda. On je uspeo da nadmaši Nemce u Drugom svetskom ratu i slobodno mogu da kažem i da uđe u istoriju kao najveća štetočina. To što piše u knjizi je nebitno jer ju je on samo potpisao, pisao ju je Ivan Radovanović kao osoba koja je direktor te kompanije koja je postavila Vesića i koja je poslovala sa raznim državnim preduzećima... Ono što Vesić radi u Beogradu u ovom trenutku mora da prestane, on mora da ode, ako oni neće da ga smene mi ćemo narodu stalno pokazivati ko je Vesić Goran i raskrinkavati ono što on uradi - istakao je Marko Bastać, predsednik opštine Stari grad i predsednik beogradskog odbora Stranke slobode i pravde.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati