Beograd

[ Izvor: Beta ]

19. 09. 2019. 12:04 0

Jovanović: Vesić slagao o ugovoru za Trg Republike, neko će morati u zatvor

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić slagao da je ugovor sa izvodjačem za Trg Republike objavljen na portalu Uprave za javne nabavke i da će zbog te rekonstrukcije "neko morati da završi u zatvoru".

 

- Vesić obmanjuje javnost u vezi sa rekonstrukcijom Trga Republike u pokušaju da skine sa sebe odgovornost za brljotine i kriminal - rekao je Jovanović ispred opštine Zvezdara, gde je danas održana sednica Skupštine opštine, koju bojkotuju odbornici SZS.

Jovanović je pozvao Vesića da objavi konačnu situaciju, odnosno finalnu cenu koju će Grad Beograd isplatiti izvođaču i da nakon toga podnese ostavku i da se zajedno sa ostalim odgovornim licima stavi na raspolaganje istražnim organima.

On je naveo da je Vesić juče preko "svog portparola" i odbornika SNS-a Aleksandra Mirkovića obmanuo javnost da je ugovor sa austrijskom firmom "Štrabag" objavljen na portalu Uprave za javne nabavke što, kako je istakao, jednostavno nije tačno.

- A onda je pokušao da svu krivicu za debakl na Trgu Republike prebaci na izvođača. Podsećam javnost da je investitor radova bila Gradska uprava, odnosno Sekretarijat za stambene i komunalne poslove. Oni su odgovorni za nabavku kocki koje ne odgovaraju konkursnoj dokumentaciji - rekao je Jovanović.

Jovanović je naveo da je nadzor radova obavila Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

- Ako su oni odobrili da se kocke poslože kako je prvobitno bilo urađeno, ne može izvođač biti kriv - dodao je Jovanović.

Potpredsednik Demokratske stranke Dragoslav Šumarac rekao je da se prilikom rekonstrukcije Trga Republike nije poštovalo mišljenje stručnjaka i da "Vesić može da obrće kocke koliko hoće", ali će one posle prvog mraza početi da ispadaju.

- Još su stari Rimljani pravili puteve od kamenih kocki, a Vesić i njegova družina su se setili da postave betonske kocke. Očigledno je reč o velikoj korupciji i kriminalu - rekao je Šumarac.

Potpredsednik Dveri Jugoslav Kiprijanović rekao je da je Vesić počinio "najozbiljniji urbicid" u istoriji Beograda i da vlast ne vodi računa o interesima građana, nego su joj važni samo korupcija i lično bogaćenje.

- Gradski urbanista Marko Stojčić je čovek sa spornom diplomom. Naprednjački režim postavlja tako ucenjene ljude da potpisuju sporne dokumente. To im, međutim, neće pomoći da izbegnu odgovornost, jer će svi odgovarati za kriminal i korupciju - rekao je Kiprijanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati