Beograd

Igor Velimirović

14. 09. 2019. 14:58 1

VESIĆEVA RADIONICA Kocka, kocka, kockica

Matema, matema, matematika... To je jedna nauka. Matematika. To je prava nauka. Matematika. Tu se uči da se misli, da se broji, da se meri, da se množi, uvećava, da se deli i smanjuje, oduzima i dodaje, da sa znade, da se piše, šta je veće, šta je više...

 Branko Milićević "kockica" je davno napisao legendarne stihove kultne dečje emisije, ali se Goran Vesić, očigledno, ne seća, ili je nije gledao. Pre će biti ovo drugo... Jer da zna, a svaki čovek njegovih godina morao je da prođe kroz televizijski tada crno-beli tatatatirin serijal, ne bi na Trgu republike lepio kockice, pa ih vadio, pa opet slagao. Pod stare dane, igra se slagalice, na račun građana, koji će ovu štetu i te kako narednih godina plaćati.

Brojke u pomoć: Radovi, po mnogima nepotrebni, jer Trgu republike ništa nije nedostajalo da i dalje ostane onaj stari i kao takav simbol Beograda, trajali su 420 dana. Potrošeno je 10 miliona evra novca građana. I posle 10 dana kako su ih složili, kockice su krenule da beže i viču: "Prevara, prevara"! Kao i Srbi što u kolonama poslednjih meseci i godina beže u inostranstvo. Shvatile i one (kocke) da ne pripadaju tu, da im ne odgovara ova vlast, da su ih spajali, zamislite, silikonom! Uznemirile se kockice, probudile Vesića u šest ujutru, pa je morao, jadan, da ih obilazi i da nam objasni kako je "Đilas kriv za to..."!!!

E, sad, o čemu se ovde radi? Rekonstrukcija je rađena u ograđenom prostoru, da narod ne bi video šta se muva odnosno kako se i šta radi. Otkriveno je da su lepljene silikonom, a da kaldrma nisu kocke kamena (kako je traženo, projektovano i naplaćeno), već su to betonske kocke na kojima je silikonom zalepljena kamena ploča. Kakva moćna izgradnja i ugradnja! Što bi rekao predsednik Srbije ovo nikad niko nije nikad imao i neće imati. I neće...

Posle 10 dana, kockice su izletele iz svog mozaika, i pitale Vesića: "Šta ćemo sad"? Naravno, zamenik gradonačelnika ima rešenje: Počeo je da ih odvaja skalpelom, rekonstruiše rekonstrukciju.

Ko je rekao "prevara"!?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati