Izbori 2024

[ Izvor: Mediji ]

27. 04. 2024. 16:27 13

"Vučić i SNS umesto fantomskih birača uvode fantomske liste"

Lider Pokreta "Ljubav, Vera, Nada" Nemanja Šarović rekao je u Beogradu da će vlast na junskim izborima, umesto fantomskim biračima, izborni proces obesmisliti "fantomskim listama" kandidata.

On je novinarima ispred Gradske izborne komisije rekao da su do sada predate četiri liste od kojih su tri "fantomske" - Ruska stranka, lista "Ćale ovo je za tebe" i lista "Dejan Žujović".

Šarović je rekao da su za prve dve liste, a verovatno i za treću, potpise overavale iste opštinske uprave i da je na njima približno isti broj potpisa podrške građana.

- Ta činjenica, kao i podatak da ove liste nigde nisu obajvile da prikupljaju potpise, a uspele su tako brzo da ih prikupe, a neke od njih čak nemaju ni dovoljan broj kandidata na samoj listi, govori da je ovde reč o klasičnoj malverzaciji - rekao je Šarović.

Ocenio je da "takvi ljudi i te liste služe da zagade političku scenu" i da se stvori privid kako postoji mogućnost nekakvog izbora.

Šarović je ocenio i da je situacija gora nego na prethodnim, decembarskim izborima.

On je savetovao opoziciji da pokuša da razgovara jer će podelom samo doprineti ubedljivoj pobedi Vučića i Srpske napredne stranke (SNS).

- Najgora opcija je da deo opozicije izađe na izbore i na taj način da legitimitet izbornom procesu - smatra Šarović.

Šarović je rekao da da ništa nije urađeno na poboljšanju izbornih uslova, te bi izlazak na takve izbore, gde su već sada tri "fantomske liste", bio uzaludan, a samo bi im se dao legitimitet.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Jede mi se nešto slatko

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati