Košarka

[ Izvor: Mediji ]

09. 05. 2024. 22:03 0

Bivši NBA šampion osuđen na 40 meseci zatvora

Nekadašnji NBA košarkaš Glen Dejvis osuđen je od strane federalnog sudije na 40 meseci zatvora. Takođe, uz kaznu ide i tri godine uslovne kazne, kao i 80.000 dolara na ime restitucije, a glavni razlog je podnošenje lažnih medicinskih izveštaja.

Naime, kako prenose mediji u SAD, u novembru je Davis proglašen krivim za prevaru zdravstvenog osiguranja, prevaru putem telekomunikacija, zaveru za davanje lažnih izjava i zaveru za izvršenje prevare zdravstvenog osiguranja i prevaru putem telekomunikacija, te mu je pretio zatvor do 20 godina.

Savezne vlasti su saopštile da su Davis i drugi izvršili prevaru nad osiguravajućim planom za igrače NBA lige i članove porodica u iznosu od preko 5 miliona dolara u šemi koja je trajala najmanje četiri godine. Igrači su podnosili lažne zahteve za stomatološke usluge i različitu medicinsku negu, ali te usluge nikada nisu pružene.

Da podsetimo, Glen Dejvis bio je 35. pik prve runde 2007. godine od strane Sijetl Supersoniksa, koji su ga trejdovali u Boston Seltikse. Dejvis je proveo osam sezona u NBA ligi, igrajući za Boston Seltikse, Orlando Magik i Los Anđeles Kliperse, i bio je član šampionskog tima Seltiksa iz 2008. godine. U karijeri je prosečno beležio osam poena i 4,4 skoka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Nosilac liste

Zoran Živković [20.05.2024.]




Video dana

Pazi prste!

Anketa

Da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama?

Rezultati