Srbija

[ Izvor: Nova.rs ]

17. 04. 2024. 17:30 22

SNS-ovci snimljeni kako traže od zdravstvenih radnika da se uključe u kampanju (AUDIO)

SNS se uveliko priprema za kampanju za izbore u Valjevu, što potvrđuje i audio snimak sa njihovog sastanka koji je objavila lokalna opoziciona organizacija "Valjevski pokret otpora". Na snimku se čuje da su na sastanku sa lokalnim SNS operativcima i zvaničnicima prisutni i zaposleni Zdravstvenog centra od kojih se očekuje da se priključe kampanji i da budu "udarna pesnica stranke za regrutaciju ljudi". Na tom sastanku je bio je i v. d. direktora ove institucije koji je zahvalio što su zaposleni došli i rekao da bi što pre trebalo da krenu u kampanju i da će im biti lakše kasnije.

Valjevski pokret otpora, koji predvodi advokat Branko Ivković, objavio je audio snimak na kojem se čuju detalji sa sastanka lokalnog SNS odbora u ovom gradu i zaposlenih iz Zdravstvenog centra u Valjevu.

Kako je objavila ova organizacija, razgovor se desio 12. aprila ove godine u prostorijama SNS, a sastanku su prisustvovali i zaposleni Zdravstvenog centra. Objavljeno je da je bilo 40 zaposlenih, a pored lokalnih SNS aktivista i operativaca, prisustovao je i direktor ZC Vladimir Pantelić.

Na snimku se jasno čuju detalji razgovora lokalnih naprednjaka, v. d. drektora ZC Valjevo dr Vladimira Pantelića, ali i zaposlenih na određeno vreme. Od njih se očekuje da na "dobrovoljnoj" bazi podrže kampanju SNS, a da će kasnije da im se oduže.

Glavnu reč na sastanku vodio je operativac naprednjaka Mirko Kovačević, koji je rekao da direktor Pantelić ima zadatak da regrutuje nove ljude.

- Vlada ima zadatak kao direktor jedne od najmnogoljudnijih ustanova da bude prva udarna pesnica stranke za regrutaciju novih ljudi. Zato ste, između ostalog, i pozvani ovde. Nema potrebe da se plašite jer to nikada niste radili, za sve postoji prvi put. Ko hoće da pomogne stranci i Vladi, ići će na teren sa nekim ko je ranije bio na terenu i samouveren je. Išao bi kao drugi anketar, nosio bi papire, piskarao, itd - čuje se na snimku sa sastanka u Valjevu.

Naprednjak koji sve vreme priča kaže da je sve na dobrovoljnoj bazi, ali da će stranka umeti da ceni njihovu angažovanost koja će ogledati kroz prisustvo na štandovima, prikupljanju kapilarnih glasova i slično.

Nakon toga prozivali su okupljene, odnosno zaposlene u Zdravstvenom centru i pitali ih da li su u stranci i jesu li spremni da pomognu.

- Da li biste se uključili i radili? Doktor ili hirurg? Jeste li član? Dobro. Da li biste mogli na neki način da pomognete? Dobro, upisani ste. Vlada (Pantelić, prim. aut) će da organizuje to sve - čuje se na snimku dok se obraća jednom od zaposlenih.

Naprednjak Mirko Kovačević sve vreme je prozivao imena i pitao ih da li su zaposleni, jesu li spremni da pomognu i slično.

Bilo je i onih koji su rekli da nisu članovi, ali da su spremni da pomognu.

- Sutra od 10 sati ovde će biti 100 ljudi i radićemo terensku kampanju. Svi idemo na teren, ja i Vlada idemo na teren. Ko od vas može sutra i prekosutra od 10 sati, da krenemo da radimo. Vladi će značiti dosta - kazao je on.

Direktor Vladimir Pantelić rekao je da mu to mnogo znači što ih je došlo u tolikom broju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati