Srbija

Direktno.rs

29. 03. 2024. 13:21 0

"Vlast u Zrenjaninu da obezbedi besplatne udžbenike, a ne da bude PR Vulkana"

Umesto što prihvataju da izigravaju PR menadžere izdavačke kuće "Vulkan" i roditeljima u osnovnim školama nude jednu od najskupljih opcija paketa udžebnika, gradska vlast može da prihvati predlog SSP-a i obezbedi besplatne udžbenike s obzirom na to da gradonačelnik godišnje "pojede i popije" jednu petinu udžbenika, izjavila je Sonja Pernat narodna poslanica Stranke slobode i pravde i predsednica Gradskog odbora Zrenjanin.

- Da bi se obezbedili besplatni udžbenici za sve osnovce, bilo bi potrebno onoliko novca koliko je gradskim budžetom za 2024. godinu predviđeno da sva javna preduzeća čiji je osnivač grad Zrenjanin, kao i Gradska uprava dobiju na ime reprezentacije - ističe Pernat i podseća da je prošle godine, u ovom periodu, kad je bila aktuelna tema nabavke udžbenika, član gradskog veća Slaviša Vlačić je pozivao direktore osnovnih škola na razgovore "u četiri oka".

- Lako je proveriti, da je posle toga došlo do povećane porudžbine udžbenika od jednog izdavača, naročito za niže razrede. I ove godine je vršen snažan pritisak na direktore da se nastavi po istom, s tim što su mnogi direktori vršili pritisak na zaposlene - objašnjava Pernat i zaključuje:

- Slaviša Vlačić sa svojim partijskim kolegama, odlučuje u ime direktora i profesora, ko će najviše zaraditi dok roditelji plaćaju "besplatno obrazovanje" svome detetu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati