Košarka

M. Z.

17. 04. 2024. 20:13 0

Partizan dobio Igokeu - na pobedu je do polufinala

Košarkaši Partizana upisali su pobedu protiv Igokee u prvom meču četvrtfinala plej-ofa ABA lige. Crno-beli su u Areni slavili sa 94:85, poveli su sa 1:0 u seriji i ako reše u svoju korist drugi meč, koji je na programu u nedelju, plasiraće se u polufinale.

Postalo je nekako uobičajano da Partizanovi centri šutiraju trojke na startu utakmice, a to se desilo i ovoga puta, pa je posle trojke Kaminskog ekipa Željka Obradovića imala 5:0. Gosti su uspeli da spreče crno-bele da naprave ozbiljnu razliku, pa su se brzo vratili u meč, da bi preko Jeremića koji je pogodio trojku stigli do 9:9.

Došli su košarkaši Igokee do prednosti posle poena Marija Nakića, ali je domaćin konačno zaigrao ozbiljnije u odbrani i posle trojke Nanelija na semaforu je bilo 27:21.

Kada su mnogi očekivali da Partizan stvara razliku, to se nije dešavalo, pa je u prva dva minuta ekipa crno-belih ostala bez koša, a Igokea je posle trojke Boškovića smanjila na 27:26, a posle trojke Nakića bilo je 27:29!

Obradović je morao da traži tajm-aut na kom je bilo i psovki, što je urodilo plodom.

Smit je bio odličan, pogodio je dve trojke, jednu je pogodio i Kaboklo, a nakon blokade Brazilca i kontre Pantera bilo je 40:33. Partizan je ubrzo imao i dvocifrenu prednost, a Igokea je u poslednjim sekundama uspela da vrati jednocifreni minus.

Odlični Jeremić je pogodio novu trojku na startu treće deonice, a onda su pogađali Jošilo i Nakić, pa je bilo samo dva poena minusa na startu drugog poluvremena zbog čega je Željko Obradović ponovo tražio tajm-aut.

- 7:0 je u ovoj četvrtini, ne znam da li znate - rekao je svojim igračima na tajm-autu.

I ponovo je Džejlin Smit bio spasilac, pogodio je još jednu trojku, a posle zakucavanja Nanelija bilo je plus sedam. Pogodio je i Panter trojku za novu dvocifrenu prednost ekipe Željka Obradovića.

Posle nove trojke Kevina Pantera sa osam metara bilo je maksimalnih 67:52 kada je meč i prelomljen.

Kapiten Partizana je vukao sve konce sredinom poslednje deonice kada je pogodio još jednu trojku za ogromnih plus 19, ali je domaćin imao još jedan period opuštanja i posle trojke Filipovića bilo je 88:78. To je, ujedno, bio i poslednji ozbiljan trzaj Igokee, nisu imali snage za neki veoma ozbiljan preokret.

Trojka Ledeja na 1:40 do kraja je rešila pitanje pobednika ovog duela.

PARTIZAN - IGOKEA 94:85 (27:23, 27:22, 17:16, 23:24)

Dvorana: Beogradska Arena. Gledalaca: 4.417. Sudije: Saša Pukl, Igor Dragojević, Denis Hadžić.

PARTIZAN: Smit 12, Ledej 16, Avramović 4, Koprivica 4, Panter 18, Smailagić 10, Naneli 11, Trifunović, Anđušić, Ponjitka 5, Kaminski 5, Kaboklo 9.

IGOKEA: Kondić 9, Bošković 9, Filipović 11, Jošilo 6, Nakić 21, Milosavljević, Marić, Karmajkl 17, Radošić, Jeremić 9, Miilovanović 3.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati