Beograd

[ Izvor: eKapija ]

25. 04. 2024. 07:18 1

Cena izgradnje Tiršove 2 drastično porasla

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je odluku o dodeli ugovora za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 grupi ponuđača koja se i jedina javila na prethodni tender, a vrednost dodeljenog ugovora je 141 mil EUR sa PDV-om (16,6 milijardi dinara). Ugovor dodeljen konzorcijumu 10 firmi.

Konzorcijum firmi SMB Gradnja, W.D. Concord West, Telegroup, MPP Jedinstvo ad Sevojno, A.R.J Technology, DBS, Elektrozapad, Ipon Sistem, Premer Savković i PP Inženjering Stojanović je izabran u konkurentskom postupku sa pregovaranjem, piše eKapija.Podsetimo, procenjena vrednost ovog tendera iznosila je 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a konzorcijum je u otvorenom postupku javne nabavke tražio 128 mil EUR bez PDV-a (odnosno 153,6 mil EUR sa PDV-om). Njihova ponuda je formalno ispunjavala uslove tendera, ali je ocenjena kao neprihvatljiva upravo zbog ponuđene cene. U postupku pregovaranja, ponuđač je cenu spustio, te je njihova konačna ponuda - koja je i prihvaćena - 118 mil EUR bez PDV-a, odnosno 141,6 mil EUR sa PDV-om.
Izvođači radova imaju rok od tri godine za završetak gradnje. Bruto površina objekta nove Univerzitetake dečje klinike je 61.923.98 m², a spratnost 3Po+2Su+P+5. Broj bolesničkih postelјa je 167 - 230 i 71 postelјa u okviru dnevne bolnice, a predviđeno je i 528 parking mesta. Gradnja nove zgrade klinike u Tiršovoj aktivno se najavljuje još od 2017. godine, kada je tadašnji premijer Aleksandar Vučić najavio rekonstrukciju Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj i izradnju druge bolnice Tiršova 2

 
 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati