Srbija

[ Izvor: Mediji ]

04. 05. 2024. 13:41 0

Vremenski rolerkoster u maju: Kiša, sunce, opet kiša...

Ovog jutra ništa nije ukazivalo na to da će nakon padavina i niskih temperatura prethodnih dana stići toplije vreme, ali prognostičari imaju lepe vesti - na kišobrane ćemo od danas popodne moći da zaboravimo, makar na nekoliko dana.

Samo će u brdsko-planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije biti moguća pojava izolovanog pljuska sa grmljavinom. Duvaće slab i umeren vetar slab južnih pravaca, a temperature će biti od 13 do 27 stepeni Celzijusa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Stiže razvedravanje pred Uskrs

Kako je naveo RHMZ u vremenskoj prognozi, na istoku i jugu Srbije u narednih nekoliko sati moguća je kiša koja će ponegde biti praćena i grmljavinom. Ipak se ukazuje na to da će ove vremenske prilike promeniti već popodne.

- U drugoj polovini dana očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje. Duvaće slab i umeren vetar, u planinskim predelima povremeno i jak zapadni i severozapadni, a temperature će biti od devet do 24 stepena Celzijusa - saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Kako navode, u Beogradu će biti pretežno oblačno vreme uz prestanak kiše, a posle podne se očekuju i sunčani intervali i temperatura do 22 stepena.

- Očekuje se promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, ponovo u svim predelima toplije, u većini mesta oko 25 stepeni - najavili su ranije iz RHMZ.

Već sutra, 5. maja, prognozirane temperature za Beograd su od 13 do 27 stepeni, koliko će iznositi i maksmialna dnevna u ponedeljak, dok će u utorak maksimalna dnevna temperatura u Beogradu biti za stepen viša. U Novom Sadu bi tek u utorak, 7. maja, mogli da budu potrebni kišobrani, ali temperatura neće padati - od 5. do 7. maja prognozirana je maksimalna dnevna od 27 stepeni.

Toliko će biti i u Nišu i Kragujevcu, dok će na Zlatiboru biti nešto hladnije - od pet do 21 stepeni, uz moguće pljuskove na Uskrs.

Od 8. maja, kako najavljuju meteorolozi, čekaju nas novi pljuskovi i pad temperature.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati