Život

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

16. 01. 2024. 19:28 2

Tišina, tuga i sveće za ubijenog Olivera Ivanovića (VIDEO)

Nakon skupa ispred Republičke izborne komisije, građani okupljeni na protestu opozicije stigli su u Crkvu svetog Marka, gde su u tišini zapalili sveće u znak sećanja na ubijenog lidera Srba sa Kosova i Metohije, Olivera Ivanovića.

Ovog utorka se navršava šest godina od ubistva nekadašnjeg lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića koji je hicima iz vatrenog oružja iz kola u pokretu ubijen 16. januara 2018. godine ispred sedišta te stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Novi protest opozicije počeo je u 18 sati ispred RIK-a, a nakon govora Marinike Tepić, građani su se uputili ka Crkvi Svetog Marka.

Na skupu ispred Republičke izborne komisije okupljenima se obratila Marinika Tepić, poslanica u prethodnom sazivu Skupštine i nosilac liste "Srbija protiv nasilja" na prethodnim izborima. Ona se zahvalila građanima na podršci kojoj su joj pružili tokom štrajka glađu, navodeći da je ispunila svoj cilj.

- Danas cela Evropa i planeta zna da smo uhvatili lopova u krađi. Ovog ovde prekoputa, koji viri kroz zavesu. Taj hrabriša koji viri kroz zavesu i ne sme da se suoči sa građanima svoje zemlje - rekla je Tepić, aludirajući na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ona je kazala da je vlast preživela politički dva najstrašnija masakra u godini za nama.

- Godinu su ispratili vatrometom. Slavili su i 2019. godine, nakon što je Oliver politički likvidiran 2018. godine. I tad su puštali vatromet? Znate zašto? Zato što samo taj jezik poznaju, jezik krvi, mržnje i zla - podvukla je Tepić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati