Poznati

Direktno.rs

01. 12. 2021. 12:00 16

Mrkonjić će počivati pored Šabana, Anina potresna čitulja

Milutin Mrkonjić, počasni predsednik Socijalističke partije Srbije, biće sahranjen sutra (četvrtak 2. decembar) u Aleji zalužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Njegova partnerka pevačica Ana Bekuta posle vesti o smrti najpre se oglasila objavom na Instagramu, da bi sada u čitulji koju potpisuje sa sinom i unucima još jednom otkrila kako se oseća.

- Bio si otac svakom detetu koje si sreo. Za nas si bio najbolji partner, saputnik, otac i deda. Zauvek ćemo pamtiti život koji smo živeli s tobom. Hvala ti na ljubavi, strpljenju i radosti koju si nam pružao. Volimo te večno i u večnosti - piše u čitulji koju je dala Ana sa svojom porodicom.

Ana se, podsetimo, dan posle Milutinove smrti oglasila i na društvenoj mreži Instagram gde je u jednoj rečenici, kroz stihove svoje pesme opisala tugu.

- Svaki dan naše ljubavi, dva su dana sećanja - navela je u opisu njihove zajedničke fotografije.

Milutin Mrkonjić, počasni predsednik Socijalističke partije Srbije, u četvrtak će biti sahranjen u Aleji zalužnih građana na Novom groblju u Beogradu. On će počivati pored nekoliko poznatih imena, među kojima je i njegov, za života veliki prijatelj, legendarni pevač Šaban Šaulić, koji ga je inače i upoznao sa Anom.

Podsetimo, u delu Aleje zaslužnih građana, gde počiva Šaulić, a gde će od sutra počivati i Mrkonjić, sahranjeni su i glumci Nebojša Glogovac i Milorad Mandić Manda, kao i legendarni pevač narodne muzike Predrag Cune Gojković.

Inače, Mrkonjić je preko Šaulića i upoznao svoju ljubav i ženu sa kojom je proveo skoro 10 godina, Anu Bekutu.

- Kada sam ugledao Anu na Šabanovom koncertu, nisam znao ko je ona. Pre toga sam upoznao mnoge njene koleginice poput Cece, Snežane Đurišić, Lepe Brene, takav mi je posao, stalno smo se mi političari sretali sa pevačkim zvezdama, ali ja sa njom nisam. Ona je bila u našoj blizini, a ja sam upitao Šabana jedino da li peva "Zlatiborske zore”, inače zaista nisam znao ko je ona - rekao je Mrka u jednom od intervjua.

- Na zabavi posle Šabanovog koncerta Ani sam naručio jednu pesmu i dao joj bakšiš, a ona mi poručila da skinem burmu. Odgovorio sam joj: "Skinuću, ako mi vratiš pare”, što ona, naravno, nije uradila. Tome se svi slatko smejemo i dan-danas! - ispričao je ranije.

Ana i Milutin važili su za jedan od najskladnijih parova na domaćoj javnoj sceni.

Mrkonjić je do kraja života ostao u dobrim odnosima i sa suprugom Draganom Dašom Mrkonjić, od koje se nikada nije zvanično razveo.

Neće počivati u grobnici koju je kupio

Podsetimo, Milutin je pre tri godine ispričao da je pre 28 godina kupio porodičnu grobnicu, a "plan i program" sahrane ostavio je u amanet supruzi - da ga sahrani u sanduku s petokrakom, jer je veran komunističkoj ideologiji.

- Neke drugove koji su bili jako zaslužni u tadašnjoj Jugoslaviji i Srbiji sam ja sahranjivao jer država nije imala razumevanja za to i zato sam odlučio da sve sam organizujem. Pošto ne verujem u razumevanje države, rešio sam, još tada, da moja supruga i ja kupimo grobnicu, i to smo i uradili, i biću sahranjen tamo. Pare sam zaradio u Libiji kao inženjer, a kupljena je u vreme dok sam bio direktor CIP - ispričao je.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati