Poznati

Direktno.rs

27. 09. 2021. 12:03 0

Komemoracija Neši Nenadoviću: "Ostaćeš zapamćen"

Komemoracija glumcu Nenadu Nenadoviću, koji je preminuo 22. septembra u 57. godini, održana je danas na sceni "Aleksandar Popović" Teatra Vuk, uz prisustvo članova porodice dramskog umetnika, kao i kolega i prijatelja.

Njegova supruga Snežana Nenadović pristigla je uplakana sa ćerkama, stajale su nemo i držale crvene ruže u rukama.

Komemoracija je počela minutom ćutanja u znak preminulog glumca, da bi se potom prisutni, među kojima su i Žarko Jokanović, Milica Milša, Aleksandar Lokner, Milan Kalinić, podsetili scena iz filmova "Povratak otpisanih", "Od zlata jabuka" i serije "Majstorska radionica".

– Upravo zbog dobrote koju je isijavao, kolege kažu da je sa njim uvek bilo lsko raditi. Dragi Neso, bio si i upravnik i moj kolega, i dalje ne verujem da nisi više među nama. Pozdravi svoga Mandu i sve druge koje ćes na svome putu videti. Neka mu je veča slava i hvala.

Koleginica Borka Tomović podsetila je prisutne na biografiju glumca, dok je reditelj Milan Karadžić rekao:

– Neodoljiv, šarmantan, deca su ga obožavala. Bio je pravi glumac za dečje pozorište. Dragi Nenade, uvek ćeš nam nedostajati i ostaćeš zauvek u našim srcima.

Nenadovićev kolega sa klase, glumac Predrag Bjelac, prisetio se, kroz suze, kako je bio „apsolutni favorit prijemnog ispita“:

– Nije se hvalio i goropadio, bio je izuzetno vaspitan, tih… Naravno, bio je primljen iz prvog pokušaja. Naš Neša, Nele, Nelence… Svi su ga studenti iskreno voleli… A nije ostvario samo jednu želju, da ponovo igra na sceni matičnog pozorišta – kazao je Bjelac.

Koleginica Vjera Mujović kazala je kako je Nenadović bio njen princ u njenoj prvoj predstavi „Uspavana lepotica“.

– Bio si moj deda u "Svetom Savi"… Ti si bio moj pozorišni brat koji daje bezuslovnu ljubav i podršku,a ti si tako mnogo dao.

Glumac Andrija Milošević je ocenio kako je Nenadovićev "životni potpis njegova porodica, njegovo remek delo", a reditelj Jug Radivojević je rekao:

– Ako si Neša, voliš i poštujes ljude, ako si Neša oličenje si dobrote, ako si Neša plemenit si, drag i mio, ako si Neša nisi lukav i prepreden… Ako si Neša, verujući si čovek, ako si Neša, veliki si učitelj. Ako si Neša, ostaćeš zapamćen zauvek!

Kolega Dragan Vujić Vujke, sa ružom u ruci, prisetio se kako su se sreli, slučajno, pre mesec dana u Knez Mihailovoj…

– Ja sam se posle okrenuo, i neka čudna intuicija, znao sam da ga više neću videti…Ćelavi, rano je – kazao je Vujić na kraju.

Od Nenadovića su se potom oprostila i deca, polaznici njegove škole glume, a aplauz u prepunoj sali je trajao više od pet minuta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati