Poznati

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

02. 05. 2021. 14:16 1

"Meni moraš sve da napomeneš": Kako je Milica ofarbala ŽIVA jaja

Pevačica Milica Todorović Uskrs slavi u rodnom Kruševcu sa porodicom, a zajedno sa majkom Jasminom otkrila je kako kod njih izgleda najradosnijih hrišćanski praznik i prisetila se jednog peha sa jajima.

- Osim prošle godine kada smo bili zatvoreni, ranijih godina sam često radila i nisam bila s porodicom. Sada me raduje što mogu da budem sa njima, da se družimo, smejemo, kuckamo jajima - rekla je Milica.

- Kod nas je veselo, to su trenuci koji se pamte. Spremamo hranu zajedno, farbamo jaja - dodala je Miličina majka Jasmina, a zatim su se prisetile pevačicinog peha kada je ofarbala živa jaja.- Mama je ofarbala jedan deo, a drugi deo je ostavila za sestru i mene. Ta jaja su izgledala skuvano. I sestra i ja smo ih samo potopile u boju. Još smo se trudile, ukrasile ih, stavile one biljčice da izgledaju šareno, lepo. I kad je došla nedelja da se svi kuckamo, prvo je zapalo tati živo jaje. Ono se tako fino razlilo - rekla je Milica i dodala:

- Meni moraš sve da napomeneš. Trebalo je da mi kaže da nisu skuvana. Inače, kada sam bila mala, sestra i ja bismo farbale jaja, pa sam joj, ako polomi neko, pevala "Anđela, mama će te grditi". A imala sam i pesmicu "sjajmo, sjajmo jaja".- Onda je tu počelo opštenarodno veselje, jer svako drugo jaje nije bilo skuvano. A da ne pričam o jajima koja smo slali kad dođu gosti. Mada kurtoazno, niko se nije javio da su jaja živa. Prihvatam krivicu. Krenula sam da odmorim, a one su rekle: "Mama, nemoj ti sve da farbaš". Rekla sa: "Okej, evo ova umotana ofarbajte vi". Podrazumeva se da nisu skuvana - rekala je pevačicina majka za Kurir.

Njih dve su istakle da ispoštuju sve običaje, kao što je takmičenje u kucanju jajima, kao i da je mama Jasmina zadužena za trpezu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati